di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Tips Werkende Ouders

Belastingtips

felicitas 468x60 gif

Hoe kinderopvangtoeslag aanvragen?

kinderopvangtoeslag aanvragenAls je gebruik maakt van kinderopvang kun je via de belastingdienst in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten, de zogenaamde kinderopvangtoeslag. Deze tegemoetkoming kan behoorlijk oplopen.

Lees hier hoe je kinderopvangtoeslag aanvraagt bij de belastingdienst.

Lees meer: Hoe kinderopvangtoeslag aanvragen?

Kindgebonden budget 2009 aanvragen

kindergebonden_budget_2009.jpgHet kindgebonden budget is per 2009 van kracht en is inkomensafhankelijk. Het kindgebonden budget vervangt de kindertoeslag. Als je in 2008 kindertoeslag ontving, dan wordt dit in 2009 automatisch omgezet in het kindgebonden budget. De Belastingdienst betaalt in principe maandelijks het kindgebonden budget uit. Meestal hoef je het kindgebonden budget niet zelf aan te vragen.

Lees meer: Kindgebonden budget 2009 aanvragen

Ouderschapsverlof 2010: de complete regeling uitgelegd

papa_opa_kind.jpgDe regeling ouderschapsverlof 2010 wordt in dit artikel compleet uitgelegd. Het opnemen van ouderschapsverlof is vanaf 1 januari 2009 een stuk aantrekkelijker geworden voor ouders, ook in 2010 geldt deze uitgebreide regeling voor het opnemen van ouderschapsverlof.

Het ouderschapsverlof is uitgebreid en flexibeler op te nemen, ook hoef je vanaf 2009 niet meer deel te nemen aan de levensloopregeling om in aanmerking te komen voor ouderschapsverlofkorting wanneer je ouderschapsverlof opneemt. De hoogte van ouderschapsverlofkorting bedraagt voor 2010 € 4,07 per uur. 

Lees meer: Ouderschapsverlof 2010: de complete regeling uitgelegd

Kinderbijslag 2009 aanvragen?

aanvragen_kinderbijslag.jpgIn dit artikel lees je hoe je kinderbijslag kunt aanvragen. Als je kind in Nederland is geboren, dan is het aanvragen van kinderbijslag heel eenvoudig. Na de geboorte van je kind is het verplicht binnen drie werkdagen je kind aan te geven bij de gemeente waarin je kind is geboren. De gemeente geeft vervolgens de geboorte van je kind aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB) door.

Lees meer: Kinderbijslag 2009 aanvragen?

Vanaf 2009 altijd recht op ouderschapsverlofkorting bij opname ouderschapsverlof

ouderschapsverlofkorting_tijd_gezin.jpgIn dit artikel kun je precies lezen wat er vanaf 1 januari 2009 is veranderd aan de regeling ouderschapsverlof. De regeling ouderschapsverlof is vanaf 1 januari 2009 een stuk aantrekkelijker geworden voor ouders. De regeling ouderschapsverlof is uitgebreid en flexibeler op te nemen, daarnaast is het vanaf 2009 niet meer nodig om deel te nemen aan de levensloopregeling om in aanmerking te komen voor ouderschapsverlofkorting wanneer je ouderschapsverlof opneemt. De ouderschapsverlofkorting bedraagt ongeveer € 650,- per maand bij voltijds ouderschapsverlof. Je kunt nu dus meer tijd aan je gezin besteden!

Lees meer: Vanaf 2009 altijd recht op ouderschapsverlofkorting bij opname ouderschapsverlof