wo17012018

woensdag 17 januari 2018

Je bent hier:Home|Peuter
Alles over je peuter

Peuter (27)

Beoordeel dit item
(17 stemmen)

zindelijkheidVeel ouders vragen zich af wat een goed moment is om te beginnen met zindelijkheidstraining. Dit is voor ieder kind verschillend, je kind moet er aan toe zijn. Het is ook niet zozeer een kwestie van trainen als wel een kwestie van het begeleiden van je kind bij het zindelijk worden. Tot een kind ongeveer 15 maanden oud is gaat het plassen en poepen volkomen automatisch. De meeste kinderen zijn er ergens halverwege het tweede jaar (dus als ze 1,5 jaar oud zijn) aan toe om voorzichtig te oefenen met het potje, maar dit gaat echt nog spelenderwijs. Over het algemeen zijn de meeste kinderen pas na hun tweede verjaardag toe aan meer frequent gebruik van het potje. Sommige kinderen echter veel later. Lees verder....

Beoordeel dit item
(1 Stem)

dreumes taalvaardigheid.jpgOver het algemeen leren kinderen een stuk eerder lopen dan dat ze leren praten. Taalvaardigheid is echt zeer complex, waarbij het begrijpen van de taal weer vooruitloopt op de spraakvaardigheid. De eerste woordjes zijn over het algemeen, zoals we allemaal weten, mama en papa. De leeftijd waarop kinderen dit zeggen kan al erg verschillen zo ergens tussen de 6 maanden en het jaar. Daarna neemt het begrip van de taal zeer snel toe.

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

goed speelgoed zorgt voor plezier.jpgWat is nu goed en leuk speelgoed voor je peuter. Soms twijfel je misschien wat nu eigenlijk bij welke leeftijd past, zeker bij je eerste kindje. Opmerkelijk is bijvoorbeeld dat bij een puzzel van karton met 4 of 6 stukjes een leeftijd vanaf 3 jaar staat. Nu komt dat omdat het karton niet veilig is in de kindermondjes van een anderhalfjarige. Maar als je deze puzzel aan een kind geeft dat 3 jaar is geworden, maak je bepaald geen goede beurt. Daarom volgen in dit artikel wat speelgoedtips.

Beoordeel dit item
(8 stemmen)

vader en zoon buiten aan het ravotten.jpgEr zijn ontzettend veel leuke dingen die je kunt doen met je peuter. En spelen is niet alleen spelen. Door te spelen ontdekt je peuter hoe de wereld om zich heen in elkaar zit, maar ook hoe hij of zij zelf functioneert en het gezin. Van bijna alles kun je een spel maken en het is een uitdaging daarvan gebruik te maken. In dit artikel worden een aantal leuke speeltips gegeven.

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

dreumes in bos.jpgEr zijn ontzettend veel leuke dingen die je kunt doen met je dreumes. En spelen is niet alleen spelen. Door te spelen ontdekt je dreumes hoe de wereld om zich heen in elkaar zit, maar ook hoe hij of zij zelf functioneert en het gezin. Van bijna alles kun je een spel maken en het is een uitdaging daarvan gebruik te maken. In dit artikel worden een aantal leuke speeltips gegeven.

Pagina 2 van 2