za20012018

zaterdag 20 januari 2018

Je bent hier:Home|Baby|Borstkolven|Kies de beste borstkolf (Medela, Avent, Tommee Tippee, Ameda en Ardo)

Kies de beste borstkolf (Medela, Avent, Tommee Tippee, Ameda en Ardo)

Beoordeel dit item
(38 stemmen)

alle_borstkolven.jpgHet kan lastig zijn om een goede borstkolf te kiezen, want waar moet je nou eigenlijk op letten als je besluit om een borstkolf te gaan kopen. Ten eerste moet je kiezen of je een handkolf of een elektrische borstkolf wilt. Handkolven zijn voor veel vrouwen een ideale manier om incidenteel borstvoeding af te kolven. Handkolven zijn licht en compact en dus gemakkelijk en discreet mee te nemen. Je kunt de kolf desgewenst in je gewone werk/handtas vervoeren. Verder kun je met een handkolf geluidloos kolven en heb je geen stroom nodig. Sommige vrouwen vinden het kolven met de hand te vermoeiend om op regelmatige basis te doen. Bij anderen gaat het juist heel makkelijk en is de opbrengst soms zelfs groter dan met een elektrische kolf.

Elektrisch kolven lijkt soms vanzelf te gaan, zeker bij de betere dubbelzijdige exemplaren kan het snel gaan, je kolft immers twee kanten tegelijk. Het is goed om je te realiseren dat alle elektrische kolfapparaten geluid maken. Dit is inherent aan het elektrisch kolven. Natuurlijk maken sommige elektrische kolfapparaten veel minder geluid dan andere. Verder zijn elektrische kolfapparaten zwaarder en dus lastiger voor onderweg. Bij de duurdere modellen wordt er een reistas meegeleverd. Alle elektrische kolfapparaten werken zowel op batterijen als op netstroom.

Hieronder vind je een overzicht van verschillende borstkolven en enkele voor- en nadelen van deze borstkolven. Wil je echt een compleet overzicht ga dan naar Borstkolf-Info.nl. Hier vind je een compleet overzicht van alle verkrijgbare borstkolven met hun voor- en nadelen. Je ziet hier tevens waar je de borstkolven voordelig kunt kopen. Een ander voordeel van deze website is dat er vaak actiecodes op staan waardoor je de borstkolven met flinke kortingen kunt kopen.

Kort overzicht van de beste borstkolven:

Tommee Tippee (ca. E55): Uit de bekende Closer to Nature range komt deze praktische handkolf. Bootst het zuigritme van de baby na wat het kolven vergemakkelijkt. Bestaat uit slechts 3 onderdelen, dus schoonmaken gaat eenvoudig. Groot voordeel van de Closer to Nature range is dat sommige kindjes beter drinken uit flesjes met deze speciale  speentjes,uiteraard past deze kolf daar op.

Tommee Tippee (ca. E 89): De elektrische enkele borstkolf uit de Closer to Nature range. Net zoals de flesje van Tommee Tippee de moederborst nabootsten, wat voor sommige baby's die weigeren uit de fles te drinken een oplossing kan zijn, bootst deze borstkolf zoveel mogelijk het zuigritme van de baby na.

Avent Out & About (ca. E145): Een enkele elektrische borstkolf; praktische kolf in meeneemtas. De Avent borstkolf kent maar een maat borstschild. Deze is voor de meeste vrouwen geschikt. Maar heb je erg grote of kleine tepels dan is dit wellicht iets om rekening mee te houden. Prettig is dat je je eigen persoonlijke kolfritme kunt instellen. Wel veel losse onderdelen om af te wassen.

Medela Swing (ca. E 139): Een enkele elektrische borstkolf, werkt met een 2-fase systeem dat eerst een toeschietreflex opwekt en vervolgens overgaat op het kolven. Dit werkt voor veel vrouwen prettig, deze fase valt ook over te slaan als het voor jou niet werkt.

Medela Freestyle (ca. E 324): Een dubbelzijdige elektrische borstkolf. Met deze borstkolf heb je een absolute topkolf in huis! Alles wordt in het compacte tasje meegeleverd. Zeker als je veel gaat kolven is dit de investering waard!

Ameda Lactina Personal (ca E157): Een dubbelzijdige elektrische borstkolf, deze borstkolf is relatief stil en is een voordelige en goede keuze als je een dubbelzijdige elektrische borstkolf wilt voor niet teveel geld.

Ardo Calypso (ca E163): Een enkele elektrische borstkolf, prettig is dat je deze kolf later alsnog kunt ombouwen naar een dubbelzijdige borsktolf en dat er meerdere maten borstschilden worden bijgeleverd.

Ardo Calypso to go (ca E 215): Een dubbelzijdige elektrische borstkolf die compleet met koeltasje, koelelementen, flesjes en meerdere maten borstschilden wordt geleverd. De Ardo is een voordelige keuze ten opzichte van de Medela Freestyle en een stuk completer dan de Ameda Lactina Personal.

 

Gerelateerde items (op tag)