za20012018

zaterdag 20 januari 2018

Je bent hier:Home|Baby|Kinderopvang baby|Snelle gastouders komen in aanmerking voordelig EVC-certificaat

Snelle gastouders komen in aanmerking voordelig EVC-certificaat

Beoordeel dit item
(1 Stem)

gastouders_EVC_certificaat.jpgDe staatsecretaris wil geld vrijmaken om gastouders in de kinderopvang voordeliger in aanmerking te laten komen voor een EVC-certificaat. Met zo'n EVC-certificaat worden 'verworven vaardigheden' officieel erkend.

Volgend jaar moeten gastouders in de kinderopvang aan bepaalde eisen voldoen. De opleiding Helpende Welzijn (mbo2) is hiervoor voldoende. Maar het kunnen ook vaardigheden zijn die iemand op het werk of thuis heeft geleerd. In elk geval moeten de gastouders voldoen aan de regels voor EHBO, hygiëne, veiligheid en het herkennen van kindermishandeling. De 'goedgekeurde' ouders komen in een centraal register, om te voorkomen dat mensen die niet geschikt zijn als gastouder toch kinderen van anderen gaan opvangen.

Kosten EVC-certificaat

Het verwerven van zo'n EVC-certificaat kost duizend euro. Door in het groot afspraken te maken met de verstrekkers, kan het mogelijk op 'slechts' € 500 per persoon uitkomen, denkt de staatssecretaris.

Eenmalig wil ze er dan voor gastouders die snel actie ondernemen nog een bijdrage vanuit het departement bij doen, zodat het voor de gastouders nog goedkoper wordt. Het aanvragen van zo'n certificaat moet niet te ingewikkeld worden.

Gastouders vangen enkele kinderen op in een huiselijke omgeving, voor € 5 per kind per uur (voorheen €6,10).

Het is nog niet duidelijk of deze regeling er daadwerkelijk in deze vorm gaat komen.

Lees hier meer over baby's en kinderopvang

GRATIS ebook Slaaptips voor mijn kindje

    Ja, ik wil graag de gratis Slaaptips voor mijn kindje ontvangen! Tevens ontvang ik de nieuwsbrief vol handige tips en informatie.
    Hierdoor kan alle informatie in de nieuwsbrieven en op de website gratis worden aangeboden.