do27072017

donderdag 27 juli 2017

Je bent hier:Home|Tips Werkende Ouders
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
pasgeboren baby in draagzakWaar zijn de dagen dat ik nog wel eens uitgerust uit mijn bed kwam. Dat ik zonder probleem met een fris gevoel en zonder zwaar gemoed het ochtendritueel met mijn kinderen opstartte. Met grote tegenzin en een hoofd vol watten verlaat ik mijn warme nestje waar ik die nacht al 15x eerder uit ben geweest. De laatste keer was 1,5 uur geleden, dat was de langste keer en tevens mijn diepste slaap. De reden van deze absolute terror in huis? Deze terror, waar we uiteindelijk allemaal onder lijden?
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
KarvanWij hebben eigenlijk altijd wel een fles Karvan Cévitam in huis, aangezien er naast water aardig wat aanmaaklimonade wordt gedronken. Fijn dus dat we de nieuwe varianten van Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd eens mochten proberen. De receptuur is verbeterd, waardoor de smaak nu véééél lekkerder is. Ik ben benieuwd.
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
afwijking oogje kindje 3 jaarIn mijn allereerste blog schreef ik over mijn jongste dochter en de afwijking/blindheid aan haar ene oogje. Ik beloofde ook meer hierover te schrijven als ik meer wist. Dit heb ik gedaan toen ze rond het jaar was, maar er is intussen weer wat meer informatie die ik graag met jullie wil delen en wat dingen waar ik soms tegen aan loop.
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
Ieder jaar rond deze tijd, is het weer zover: tijd om je belastingaangifte te doen. Ik kijk zelf altijd naar dit moment uit. Meestal krijg ik namelijk geld van de Belastingdienst terug en dat vind ik een heerlijk vooruitzicht; wie wil er geen geld terugkrijgen? Ik hoef dan alleen nog maar die belastingaangifte in te vullen en dan weet ik of en hoeveel ik terug krijg…
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Kinderen smartphonesZodra een kind is geboren gaat de ontwikkeling direct van start. Een kind is met niets anders bezig dan theorieën bedenken over de wereld om zich heen, om vervolgens te kijken of deze kloppen. Spelen, testen, leren en conclusies trekken. Op onbewust niveau wordt echter razendsnel een verkeerde verbinding gelegd! Vooral wanneer ouders consequent bepaald gedrag vertonen.
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
papa leert vlechten‘Mama, je moet tegen papa zeggen dat wij ECHT vlechten willen’.
We staan in de donkere kou voor de schuurdeur en ik steek net de sleutel in het slot. Om het belang van de kwestie te onderstrepen herhaalt Isabel haar woorden nog eens – nu geïllustreerd door een theatrale stamp op de grond. Haar zusje stampt fanatiek mee. Terwijl ik met moeite een lachbui onderdruk beloof ik haar zo plechtig mogelijk dat ik vanavond met papa zal praten. Enigszins gerustgesteld stuiven ze de tuin in – hun tot op de schouders uitgezakte paardenstaartjes vrolijk achter zich aan zwiepend.
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
rug masserenKerst is het feest van heerlijk samen zijn met je familie, geen tijdsdruk, deathlines of wat dan ook maar simpelweg genieten. Eerste kerstdag is bij ons precies zo gegaan. Wel de deur uit, maar verder niets. Als tweede kerstdag ook zo wordt dan wordt het een Kerst voor in de boekjes. Nou, dat werd het maar dan niet zoals gehoopt.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
smartphonehoesjesOnze smartphone: een vloek en een zegen. Lijkt jouw telefoon (en matching hoesjes) als verlijmd met je hand en verlang je wel eens terug naar de tijd van echte aandacht en een ongestoord gesprek? Dan is de gezellige decembermaand het uitgewezen moment voor een digitale detox.
Een digitale detox kent alleen maar voordelen: een ontspannen nachtrust, minder prikkels, beter sociaal contact en minder afleiding. En het beste van dit alles? Iedereen in het gezin kan meedoen en het kan altijd en overal. Het enige dat nodig is, is een beetje discipline om je smartphone weg te leggen.
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Kinderen zijn vaak echte wereldverbeteraars. Ze zijn nog puur en worden intens geraakt door het onrecht dat dieren, het milieu en vooral andere kinderen wordt aangedaan. Ik zie dit ook terug bij mijn eigen dochter. Al dit onrecht kan haar intens verdrietig of boos maken, maar ze wil ook graag zelf wat doen. Toen haar school een actie was gestart tegen zwerfafval meldde mijn 9-jarige zich direct aan bij het lokale zwerfafvalteam. Op het moment dat de campagne Tekenen voor een Betere Wereld voorbij kwam, wist ik dat ik bij haar aan het juiste adres was. Dit is een tekenactie bedacht door Crayola, producent van knutsel- en tekengerei. Er wordt hierbij geld opgehaald voor de goede doelenorganisatie SOS Kinderdorpen.
Beoordeel dit item
(7 stemmen)
kindgebonden budget omhoog in 2017In 2017 gaat het kindgebonden budget voor het eerste en tweede kind met maximaal 100 euro per kind omhoog. Bijna 800.000 gezinnen krijgen dankzij deze maatregel in 2017 meer geld via het kindgebonden budget.Dat staat in een Algemene Maatregel van Bestuur die minister Asscher vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Al eerder was op Prinsjesdag bekendgemaakt dat het kindgebonden budget zou worden verhoogd, toen was nog niet bekend om welk bedrag het zou gaan.