wo17012018

woensdag 17 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Joyce Oostland|Het jaar 2014

Het jaar 2014 Speciaal

Beoordeel dit item
(4 stemmen)
het jaar 2014Het lijkt mij leuk om met jullie mijn idee van 2014 door te nemen.

2014 zie ik als volgt voor mij:

Het jaar waarin Levi 3 jaar wordt en Dean 2 jaar.
Het jaar waarin Dean meer zal gaan praten dan vorig jaar :P en Levi een echte jongen is met hele slimme en wijze opmerkingen waar ik mij wel eens bij af vraag: hoe kom je erbij?

Het laatste jaar voordat Levi naar de basisschool gaat (HELP) het jaar waarin Dean mag kennis maken met de peuterspeelzaal en hopelijk hier erg van zal genieten.
Hopelijk een jaar waarin wij als gezin nog meer tijd kunnen besteden aan elkaar en elke dag gaan genieten van onze kinderen.

Maar ook het jaar waarin wij als partners meer ruimte en tijd aan elkaar besteden waar wij vorig jaar al mee zijn begonnen. Trouwens nu ik toch op dit onderwerp beland, wat is het heerlijk om ook tijd aan elkaar te besteden. Zo merk ik dat ik Chris niet alleen een super papa vind maar ook een super man, mijn man.

Mensen….. het is echt belangrijk om als partners tijd met elkaar door te brengen al is het maar een nachtje of een dagje, zo raak je elkaar niet kwijt.
Onderhand zijn wij twee keer een nachtje weg geweest met elkaar, heerlijk uit eten, sauna, winkelen maar vooral lekker kletsen met elkaar, want met twee kinderen heb je daar overdag geen tijd voor en in de avond niet altijd tijd voor of ben je gewoon te moe.

Het jaar 2014 word een jaar waarin ik een nieuwe baan heb binnen het UMCG, een nieuwe uitdaging met een nieuwe categorie patiënten, ik heb er enorm veel zin in.
Vooral het feit dat ik na een bepaalde periode een opleiding mag gaan starten en mijzelf mag blijven ontwikkelen. Vandaag was dan ook mijn laatste dag op de cardiologie. Vanaf volgende week zal ik starten bij de zwangeren en hopelijk deze zomer op de verloskamers, spannend en uitdagend.

Het zal het jaar worden waarin onze aanbouw (hopelijk) af komt en wij meer ruimte krijgen. Hoewel wij op dit  moment de ruimte nog niet missen. Maar voor de toekomst is wat meer ruimte wel prettig voor de jongens (en voor ons).

Het jaar waarin ik een nog betere mama wil zijn door meer dingen te laten gaan zoals het gaat en meer te genieten van alles wat voorbij komt met onze kinderen en onszelf.  Het idee van je niet laten leven maar zelf echt te leven lijkt mij heerlijk….denk ik dat dit werkelijk gaat lukken…euhhhhhh nee… je hebt altijd bepaalde verplichtingen, nou ja je laat het verplichtingen zijn. Maar verbeter punten aan jezelf mag je altijd hebben. Ik denk dat het goed is om goed naar jezelf te kijken en naar hoe je zelf nog dingen anders kan doen, in plaats van hoe jij het liefst ziet dat een ander doet.

Hoe dan ook…2014 wordt een mooi en nieuw jaar met uitdagingen, hopelijk veel geluk en een hoop gezondheid.
Dat is mijn doel…mijn beeld voor het jaar 2014.

Voor jullie…de vrouwen en mannen die dit lezen wens ik het volgende:
Dat al jullie dromen met jullie gezinnen of alleen in 2014 mogen uitkomen.
Dat jullie het geluk mogen vinden en meemaken en er optimaal van mogen genieten.Joyce Oostland (27 jaar), moeder van zoon Levi (bijna 3 jaar) en Dean (bijna 2 jaar)

Lees hier meer columns van Joyce Oostland

Andere leuke columns:

Kinderen? Ah, joh, da's een makkie!

Zindelijk worden

Pittige baby

De lasten van een man

Manlief is papa!

Maandagochtendstress

Sexy mama

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?