wo17012018

woensdag 17 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Joyce Oostland|Moederschap en ontspanning.

Moederschap en ontspanning.

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

moederschap_ontspanning.jpgIk ben een vrouw, vriendin, partner ,geliefde, dochter en ga zo maar door. Maar het alle belangrijkste ik ben 24 uur per dag MAMA. Dit houdt in dat ik altijd bezig ben: met opvoeden, troosten, luiers verschonen, eten geven, corrigeren, opruimen, enorm veel was er door heen draaien en ga zo maar door! Af en toe ben ik als mama even klaar en dan komt het moment dat ik “even” wat voor mijzelf ga doen als mijn eigen ik “Joyce” persoon. Dat heb ik nodig als vrouw, tenminste ik wel.

Echt hobby’s heb ik niet, maar ik vind veel dingen leuk. Zoals gisteravond ben ik spontaan met Bianca een vriendin van mij op de fiets gestapt om een rondje in de omgeving te doen. Bianca en ik zijn bij elkaar in hetzelfde dorp opgegroeid en hebben bij elkaar op de basisschool gezeten. Wij wonen twee straten van elkaar vandaan en hebben altijd contact met elkaar gehouden. Ik ben heerlijk met Bianca een stukje gaan fietsen, heerlijk ontspannen en enorm gelachen om hele domme dingen, maar ook om de dingen die wij zelf meemaken. Zoals een fietsstuur dat los gaat waardoor er niet meer gefietst kan worden, enorme lol hebben wij hierdoor gehad, gelukkig heeft de brandweer (die verder op met oefeningen bezig was) ons geholpen. Na dit avontuur, kwam ik volledig ontspannen terug en kon ik amper ophouden met lachen. Op dat moment voelde ik mij weer als het “meisje” die met haar vriendin een stukje gaat fietsen en de raarste “domme” dingen meemaakt waar ze een lachkik van krijgt. Zulke momenten vind ik fijn en bijzonder en ben ik blij dat ik Bianca ken.

Of meegevraagd worden door mijn vriendin Jolanda naar het concert van Racoon bij Kaaphoorn. Jolanda is ook mama, haar zoontje Julian is 3 maanden jonger dan Levi. Dan gaan we als 2 mama’s even weg. Wij dachten dat wij alleen maar over onze kinderen zouden praten, maar niets was minder waar. Wij hebben het heel even over de kids gehad en eigenlijk verder over van alles en nog wat. Maar vooral veel lol gemaakt. Jolanda weet wat het is om rugpijn/bekkenpijn te hebben en bij haar hoef ik dan ook niet bang te zijn dat ze niet zal begrijpen dat ik niet te lang kan staan of zitten. Een goeie vriendin vind ik toch wel iemand die je snapt/begrijpt en het niet uit maakt of je elkaar al een half jaar niet hebt gezien.

Ja, ik ben mama, maar ik ben nog steeds dezelfde persoon die om de domste dingen kan lachen en positief ingesteld is. Ik ben een vrouw die het nodig heeft om af en toe te ontspannen door leuke dingen te doen of even lekker bij te kletsen met vriendinnen. Ik heb nog meer van zulke vriendinnen waar ik mee kan lachen, heerlijk vind ik dat en ik ben blij dat ik zulke vriendinnen heb.

Maar ontspanning houdt voor mij ook in om af en toe alleen weg te gaan. Alleen naar de stad, of naar de winkel. Ik ga wel eens alleen naar de bioscoop, sommige mensen vinden dit raar en vragen dan of ik dat wel leuk vind. Ja, dat vind ik leuk, niet altijd… maar soms kan ik er echt van genieten. Ik kan mijzelf prima vermaken, maar ik ben ook een sociaal mens en hou er van om mensen om mij heen te hebben.

Mijn werk is ook ontspanning, ik vind het heerlijk om te werken. De balans tussen werk en thuis zijn is voor mij belangrijk. Ik zou nu niet 100% thuis mama kunnen zijn hoe dol ik ook met mijn kinderen ben! Na de geboorte van Levi voelde ik mij wel eens schuldig omdat ik niet een hele week alleen maar thuis kan zijn en andere vrouwen wel, dat schuldgevoel heb ik niet meer, geen enkele vrouw is hetzelfde. Maar ik zou ook niet 36 uur kunnen werken dan heb ik het gevoel dat ik thuis te veel mis. Ik vind de thuiskomst heerlijk! Om blije gezichten te zien, daar word ik zo vrolijk van! Ik zie de dingen binnen mijn gezin veel meer wanneer ik even niet thuis ben geweest hierdoor waardeer ik de dingen ook meer en geniet ik volop. Ik heb dan ook Chris die mij stimuleert om dingen voor mijzelf te doen en met Chris ben ik dan ook ontzettend blij!

***

Joyce Oostland (25 jaar), moeder van zoon Levi (14 maanden) en Dean (geboren op 10-03-2012)

Lees hier meer columns van Joyce Oostland

Lees hier meer columns van andere columnisten

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Ga hier naar informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvan