wo17012018

woensdag 17 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Joyce Oostland|Time managment in een gezin

Time managment in een gezin

Beoordeel dit item
(1 Stem)

time management gezin.jpgDean is nu 8 weken oud en het is een heerlijk tevreden mannetje. Hij slaapt sinds 5,5 week door en drinkt om de 4 uur, soms een keer 3 uur.
Sinds vorige week ben ik gestopt met borstvoeding omdat ik een borstontsteking kreeg waar ik zwaar ziek van ben geweest. Na 2 x opgenomen te zijn geweest in het ziekenhuis en nog een borstontsteking wordt het echt tijd dat mijn lijf kan herstellen, ik heb geen weerstand, conditie of energie meer over. Ik wil er graag voor mijn beide jongens kunnen zijn en niet steeds ziek zijn. Het is genoeg geweest ik heb mijn portie wel gehad.Levi is een heerlijke dreumes die steeds meer dingen gaat doen wat niet mag van ons. Het mooie is dan dat Chris en ik nee zeggen maar stiekem heel erg moeten lachen om zijn streken. Levi begint ons al echt uit te testen, maar hij luistert redelijk goed dus dat is mooi. Wanneer Chris en ik mensen tegen komen dan wordt er al snel tegen ons gezegd: O druk he twee van die kleine kinderen! Er wordt al vanuit gegaan dat wij het als heel druk ervaren. Ons antwoord erop is dan ook vaak: “wij zitten er midden in en ervaren het niet als druk maar genieten juist van ons gezin”

Natuurlijk heb je er drukke momenten bij maar heeft niet elk gezin dat? Ons voordeel is dat Levi nog twee keer slaapt op een dag en ook een heerlijk ventje is. Wel is het zo dat het met twee jonge kinderen echt plannen is. Gelukkig ben ik goed in plannen en werkt mijn planning vaak goed. Het is pure time managment. Wanneer Dean rond 10 a 11 uur de fles krijgt, zorg ik ervoor dat Levi zijn flesje met ranja heeft en een broodje heeft gegeten, daarna hup allemaal naar boven en even lekker slapen! Tot nu toe komt dat elke keer mooi uit, nou is het ook zo dat ik kan spelen met de slaapjes van Levi maar ook met de voedingen van Dean beiden vinden een half uurtje eerder of later niet erg. Wanneer wij even weg willen is dat ook pure time managment en nadenk werk. Er staat standaard een tas klaar met spullen van Levi en Dean die zo mee genomen kan worden en nee het is geen grote tas het is een rug tas. Alle belangrijke spullen zitten daarin. Dus hoeven wij niet voordat wij weg gaan alles nog in te pakken.

Wij hebben een erg handige combi kinderwagen die klein en compact is waar zowel Dean als Levi in kunnen en de maxi-cosi maar ook de kinderwagenbak op past, zo ben je niet aan het slepen met een buggy en een kinderwagen of een kindje aan de hand en de ander in de wagen. Dat scheelt een heleboel tijd en ruimte. Kortom planning en nadenk werk is in ons gezin van belang en ik moet zeggen…dat gaat ons goed af!

Levi is zo lief met zijn kleine broertje, als Dean huilt dan wil Levi Dean troosten en kusjes geven geweldig om te zien. Levi krijgt zoveel mee en begrijpt zoveel, hij antwoord ook terug op vragen en kan al redelijk goed aangeven wat hij wil of wat hij bedoelt. Het is zo fantastisch om te zien hoe je kindje zich ontwikkeld en groeit. Gewoon genieten dus van alles om ons heen. Nu nog het mooie weer tegemoet en nog veel meer gaan genieten!!

***

Joyce Oostland (25 jaar), moeder van zoon Levi (14 maanden) en Dean (geboren op 10-03-2012)

Lees hier meer columns van Joyce Oostland

Lees hier meer columns van andere columnisten

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Ga hier naar informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvan
Meer in deze categorie: Onze Dean geboren »