di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Miranda Goedemans|Ik mis je

Ik mis je

Beoordeel dit item
(16 stemmen)
kind missen co ouderschap“Ik mis je, kleine man.” Ik wil bij je zijn, ik wil je knuffelen. Knuffelen totdat je roept “Au mama, je knuffelt te hard!”

 Mijn moederhart huilt omdat je niet bij me bent, maar op vakantie bent met papa en Lisa. Een leuk moment voor jou, en de eerste dagen gingen prima. Maar na een week bekroop me het gemis. Heimwee naar jouw verhaaltjes, naar jouw gelach. De dagen gaan niet sneller, maar langzamer. Wanneer we gezellig weg zijn met de meiden, zie ik die lege plek in het gezin. Mijn gezin is niet compleet. Zo voel het in heel mijn wezen, ik ben als moeder niet compleet als jij er niet bent. Tijdens de was vouw ik je shirtjes op, en voel een brok in mijn keel. “Kom op Miranda, stel je niet aan. Hij is er over een paar dagen weer!”, spreek ik mezelf streng toe. Maar niet alleen IK mis je.

We gaan samen ontbijten, er liggen vier croissantjes op tafel. “Deze moeten we voor Lucas bewaren, mama”, zegt Merel en legt een croissantje aan de kant, iets wat ze normaal gesproken niet zou doen, het zijn haar lievelingsbroodjes en doorgaans zijn haar ogen groter dan haar buik. Weer schiet ik vol en zeg dat het heel lief is van haar. “Wanneer komt Lucas, mama? Ik wil met Lucas spelen.” Merel kijkt me vragend met haar grote blauwe ogen aan. “Volgende week meisje. Dan komt Lucas weer!”, zeg ik. Ze kijkt beteuterd, dit was niet het antwoord dat ze hoopte te krijgen. ’s Avonds wil ze niet naar bed en huilt op haar kamer. “ Wat is er Merel?” vraag ik. “Ik wil naar Lucas, ik wil bij Lucas spelen. Ik wil ook naar Tim en Lisa.” Ze huilt en ik streel haar haren. Ik zing zacht een liedje en rustig valt ze in slaap.

Ik lig in bed en denk aan het gesprek dat Lucas en ik de ochtend voordat hij weg ging in bed hebben gehad. “Mama jij mag met mijn konijn slapen als ik weg ben, dan ben ik toch bij je. Je zegt dat je altijd bij me bent mama, dat wanneer ik je mis, je altijd in mijn hartje zit om mij te troosten. Als jij mij nu mist, kun je met konijn knuffelen! Dan ben ik ook bij jou!” ‘s Avonds in bed voel ik warme tranen over mijn wangen glijden. De zinnen die je hebt gezegd bereiken me nu echt! Ik snuif je geur op uit konijn. Het is nog maar een week en ik gun je al het plezier van de wereld. Papa en Lisa genieten net zo erg van jou als ik doe. Ik hoop dat je een hele fijne vakantie hebt, en vooral ons niet zo erg mist als ik jou nu.

Hoe goed een co-ouderschap ook verloopt, hoe fijn dingen ook gaan. Als je kind niet bij je is, ben je niet compleet. Je bent moeder over al je kinderen, te allen tijde. Je gevoel zal altijd zeggen dat alle kleintjes bij je horen te zijn, onder jouw vleugels moeten schuilen. Door co-ouderschap moet je los laten, los laten in extremen. Niet alleen ik, maar heel het gezin!


Miranda Goedemans, moeder van Lucas bijna 8 jaar en Merel 3 jaar en Sophie, geboren op 10-12-2012

Lees hier meer columns van Miranda

Andere leuke columns:

De Mac is zo gek nog niet...

Ik mis mezelf

Seksuele voorlichting aan kinderen

Uitgekotst en weggejaagd

Traktatiegekte

Controlfreak

Mijn kind wordt gepest

Vacature ouder/verzorger

Maandagochtendstress

Altijd checken!

Recordpoging baby
                     
    


      
   

Meer in deze categorie: « Oranje koorts