do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Renée van Broekhoven|Gezond eten met kleine kinderen

Gezond eten met kleine kinderen

Beoordeel dit item
(5 stemmen)
gezond eten met kleine kinderenDoordat ik noodgedwongen geen baan meer heb, heb ik tijd om over dingen na te denken en nieuwe dingen te proberen. Ik dacht laat ik eens wat meer tijd besteden aan wat ik eet en aan wat wij met het gezin eten. Ik vind het belangrijk om gezond en fit te zijn namelijk.

Gezond eten

Ik lees net weer een verhaal over de discussie die ontstaat als het gaat over gezond eten. Iedereen denkt anders over 'gezond'. Wat is het verschil tussen verantwoord eten en gezond eten bijvoorbeeld. De een zou zeggen je moet vegetarisch gaan eten, maar de ander zegt dat je alleen kip, rund en vis kunt eten en echt geen varken. Ik wil mijn eigen weg vinden in deze wereld van 'goed' bedoelde adviezen op het gebied van 'gezond' leven. Ik wil zo'n bewust mogelijke keuze maken voor mij en mijn gezin, maar dat is dus best wel moeilijk.

Recepten zonder zakjes en pakjes

Ik denk dat het vooral een uitdaging is om zonder zakjes en pakjes te gaan koken. Als ik zoek naar recepten vind ik genoeg recepten die zonder die 2 dingen kunnen. En een keer met zakjes en pakjes koken moet natuurlijk ook kunnen vind ik, want je hebt niet altijd tijd als moeder van 2 kinderen om uitgebreid te staan koken. Aangezien die 2 kinderen nogal druk zijn als jij aan het koken bent en juist dan om aandacht gaan vragen, want ze hebben ook honger.

Pizzarecept

Vorige week vond ik nog een recept voor een pizza. Dan denk je gelijk aan vet en veel kaas etc. In tegen deel dit was een vrij gezonde pizza met tomatensaus, courgette, rode ui en als topping tonijn met een beetje mozzarella, 20 minuten in de oven en klaar was deze pizza. Erg lekker en verantwoord!
De dag ervoor had ik een zoete aardappel stamppot met verse spinazie, zongedroogde tomaat en pijnboompitten! Deze stond heel snel op tafel en was ook al lekker gezond. Ik ga de komende tijd dan ook echt op zoek naar meer van deze recepten, pasta's, rijst, met aardappel kom maar op! Mocht je nog ideeën hebben dan hoor ik dit ook graag.

Zoektocht

Het is wel een zoektocht geworden naar verschillende recepten, want je wilt graag variëren met verschillende soorten vlees, vis, aardappels, rijst, pasta, tortilla's etc. Mijn dochters moeten het ook nog eens lekker vinden of gaan vinden, want als ik en mijn man het graag eten komt het gewoon vaker op tafel. Ik heb wel eens gehoord dat je iets 7 keer moet proeven voordat je iets lust. Dan moeten die meisjes van 4 en 2.5 het ook wel gaan proeven, maar goed uiteindelijk krijgen ze wel honger zou je denken! Grapje natuurlijk! Meestal proberen ze minstens 1 of 2 hapjes per maaltijd, tenminste wanneer het iets 'vreemds' of 'nieuws' voor ze is. Pasta's eten ze vrijwel direct helemaal op, want dat is hier echt favoriet!Renée van Broekhoven - de Jong is mama van Evi (18-08-2012) en Anna (18-02-2014) 

Andere leuke columns:

Aan alle wanhopige moeder en vaders met slaapgebrek

Slapen is voor watjes

Afscheidsritueel op het kinderdagverblijf

Ultieme horror: de indoorspeeltuin

Een dag uit het leven van mama

Ochtendstress


Controlfreak

Traktatiegekte

Altijd checken!

Vacature ouder/verzorger