di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy

Romy (57)

Beoordeel dit item
(4 stemmen)
Als je uit de trein stapt denk je: ga toch allemaal aan de kant. Als je in de trein wilt stappen denk je: mensen stap nou eens wat sneller uit. Theo Maassen beschreef dit eens in zijn show, en het is helemaal waar. Hetzelfde fenomeen doet zich voor als chauffeur in je auto (rijd niet zo dicht achter me/ schiet nou eens op). Het ligt er maar net aan, vanuit welk perspectief je kijkt. En die vlieger blijkt ook op te gaan voor een papa-/mamadag.
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
mijn neefase‘Ik ben twee, en ik zeg nee.’ Dat is hier nog niet aan de orde. Tot nu toe zegt Mees alleen ‘mamamamamama’. Dus vertel ik trots dat hij al het woord ‘mama’ kent, wat dus een tikkeltje waar is. Ik introduceer bij deze een nieuw ‘spreekwoord’: ‘Ik ben bijna één en mijn mama zegt nee’.  Jammer dat het niet rijmt, maar waar is het wel.
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Eerste bezoek aan het consultatiebureau: Klotsende oksels, een huilend hummeltje en geen handdoek bij om zoonlief in te wikkelen. Het was als een (wiskunde)examen, en ik had niet het idee dat ik zou gaan slagen. Ik bekeek de aanwezige ervaren moeders met ontzag. En mijn ogen werden groot bij het zien van zittende en kruipende baby’s, ik kon me niet voorstellen dat mijn kleintje ooit tot zulke prestaties in staat zou zijn.
Beoordeel dit item
(11 stemmen)
after zwangerschapdementieElke keer denk ik dat het niet nóg erger kan, en dan blijkt dat wel te kunnen. Kijk een pan in de prullenbak gooien in plaats van hem in de vaatwasser zetten, dat is niets. De echt ernstige incidenten bestaan uit het kwijt zijn van je portemonnee bij de kassa en dat de winkelende mevrouw achter je er dan aan herinnert dat je het ding net aan je baby hebt gegeven als halfbakken speelgoed. Kan het erger?
Beoordeel dit item
(9 stemmen)
bewegelijke babyMees is mijn eerste kind en daardoor dus mijn ijkpunt. Ik denk dat alle baby´s zo zijn als Mees. Totdat een arts opmerkt dat deze babyboy erg bewegelijk is, of ik een andere ongeveer-even-oude-baby als vergelijkingsmateriaal tegenkom. Dan zie ik een rustig soezend baby’tje in een buggy. Ik vraag dan met grote ogen “sláápt hij in een kinderwagen.” Nog verbaasder ben ik als ik hoor hoeveel uur slaap die kleintjes pakken. Drie tot vier uur slaap overdag? Mees haalt vaak net de twee uur. Maar om 18.30 uur is hij wel helemáál  uitgeteld en klaar voor de nacht.
Pagina 3 van 4