vr19012018

vrijdag 19 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy

Romy (57)

Beoordeel dit item
(1 Stem)

mees_moederschap.jpg‘Wat een achtbaan hé?’, stuurt een collega en moeder (sinds een jaar) me. Een achtbaan, ja, dat is het. Ik ben nu 1,5 week moeder en het moederschap is tot nu toe inderdaad een achtbaan en mijn gevoelens ook. Soms ben ik intens gelukkig, dan beklemt de verantwoordelijkheid me in één keer heel erg. Het ene moment voel ik me zeker, maar vaak ook onzeker. Doe ik het wel goed? Als hij huilt: wil hij dan eten? of juist slapen? een schone broek? Niets van dat alles? Help!

Beoordeel dit item
(1 Stem)

zen.jpgGeduld is een schone zaak. Maar geduld, dat hebben mijn vriend en ik niet. Bij mijzelf begon het ongeduld al erg vroeg: ik werd namelijk zes weken te vroeg geboren. Vervolgens bleek ik, in tegenstelling tot mijn jongere zusje, geen goede knutselaar. Het verschil? Zij heeft geduld, bergen geduld. Ik had het na tien minuten wel weer gezien, wilde iets anders. Tja, je begrijpt dat de origamicursus niet echt aan mij besteed bleek. Mijn vouwwerkjes leken altijd het meest op een verfrommelde krant.

Beoordeel dit item
(2 stemmen)
mijn_hoofd_is_ook_zwanger.jpgDe laatste loodjes zijn aangebroken. Ze gaan me eigenlijk best goed af (klopt dit nu  heel hard af), zo heb ik gisteren nog een heel stuk gefietst. Ik mag dus niet klagen.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

slaap.jpg“Geniet nog maar even van jullie tijd samen he, lekker uitslapen en zo”, zegt een mevrouw in een winkel. Wij lachen vriendelijk en lopen naar buiten. Genieten, dat doen we zeker! Maar slapen?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

foto_9maandenbeurs.jpgDe negen maanden beurs: vertrek maar meteen na de conceptie om op tijd te zijn.

Flauw, ik weet het. En ik wil ook niet al het beursplezier van andere vrouwen (en mannen) verpesten. Ik geloof oprecht dat je er een leuke dag kan hebben bij, bijvoorbeeld, de negen maanden beurs. En het ligt ook echt aan mij dat ik een paniekaanval krijg als ik er weer aan denk. Wat ging er fout?

Pagina 4 van 4