di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy|Daaaahaag Sinterklaas

Daaaahaag Sinterklaas

Beoordeel dit item
(6 stemmen)
dag sinterklaasToen Mees op zijn verjaardag om 3 uur wakker werd, had ik kunnen weten welke impact Sinterklaas op hem zou hebben. De spanning van een verjaardag, maar dan drie weken lang. De nachten worden, nadat de beste man voet aan wal heeft gezet, steeds korter. Met als absoluut dieptepunt 5 december, om 3.30 uur is hij wakker.

Vervolgens vraagt Mees om de 10 seconden of Sinterklaas er al is. 'Ik vind wachten zo moeilijk!' In de middag valt hij in de auto in slaap om daarna wakker te worden en in huilen uit te barsten. De spanning is van zijn gezicht af te lezen.'Ik ben een beetje bang', bekent hij. Bij iedere berisping roept hij meteen: 'krijg ik nu nog wel cadeautjes?' En gedurende deze weken sta ik ineens regelmatig midden in de nacht een bed te verschonen, terwijl meneer toch echt helemaal zindelijk is/was.

Wat doen we hem toch aan? Vraag ik me af. 'De kerstman komt er niet in', moppert mijn vriend. De sintgekte negeren, is onmogelijk. In elke winkel duikt een Sint of Piet op, op tv is de goedheiligman regelmatig in beeld en bij de crèche leert hij alle sinterklaasliedjes uit zijn hoofd. Heel schattig, echt. Maar het gevolg is wel dat Mees hyperactief is en erg gevoelig. Als iets ook maar een heel klein beetje anders dan anders gaat, raakt hij in paniek.

6 december. Gelukkig, 5.30 uur. Tja, voor veel ouders vroeg, voor ons vrij normaal. Mees blijft maar vragen of Sint nu weg is. Hij is een beetje opgelucht, lijkt het wel. Beneden rent hij van het ene speeltje naar het andere, om vervolgens een uur met de cadeautjeszak te spelen. Daar moet alles in en uit. Ik pak een kop thee en glimlach. Ok, het is echt een leuk feest, dat geef ik toe. Naast tranen waren er ook veel lachjes en het enthousiasme spatte er bij Mees vanaf. Maar eerlijk is eerlijk, ik vind het niet erg dat de stoomboot weer naar Spanje gaat. Daaaahaag Sinterklaas!Romy is moeder van zoon Mees (april 2012) en Lot (januari 2015), mede-eigenaar van het tekst- en communicatiebureau TextVast

Lees meer columns van Romy

Andere leuke columns:

Afscheidsritueel op het kinderdagverblijf

Ultieme horror: de indoorspeeltuin

Aan alle wanhopige moeder en vaders met slaapgebrek

Ochtendstress


Papaaaaa!

Ik lust alleen snoep!

Controlfreak

Traktatiegekte

Vacature ouder/verzorger

Altijd checken!