di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy|Nieuwjaarswensen

Nieuwjaarswensen

Beoordeel dit item
(1 Stem)
nieuwsjaarswensen zwangerIk ben megazwanger en totaal niet mobiel (want bekkeninstabiliteit). Ik staar naar het sneeuwlandschap dat onbegaanbaar is voor mij. Zonder te melodramatisch te willen doen: ik voel me opgesloten in mijn huis en lichaam. Wat verlang ik naar een niet-zwanger-lijf! Dit wil ik heel graag weer in 2015:


1) een wijntje, of twee. Natuurlijk drink ik geen druppel nu. Maar zo af en toe, met Kerst bijvoorbeeld, kan ik echt verlangen naar een alcoholische versnapering.

2) Biefstuk! Rood! En carpaccio! Gerookte zalm! (Niet allemaal tegelijk uiteraard, of weet je wat, wat maakt t ook uit.. Allemaal tegelijk)

3) Slapen op mijn buik (en dan zonder zes keer per nacht naar de wc te moeten. Liefst ook zonder nachtvoedingen uiteraard..)

4) Rennen!

5) Lopen is ook al prima. Gewoon naar de winkel. Of naar het einde van de straat.

6) Huishoudelijke taken uitvoeren / verhuisdozen inpakken. Het lijkt heerlijk om je voor dit soort klussen achter een bolle buik te verschuilen. En eerlijk is eerlijk, ook niet zwanger ben ik hopeloos slecht in het huishouden. Maar het zou wel fijn zijn als ik zelf een wasmand naar boven kan tillen. Om over de verhuizing over twee maanden maar niet te spreken...

7) Een avondje uitgaan, zonder in slaap te vallen... (Gewoon naar de bios is al prima). En er dan weer helemaal van genieten.

8) Een kussengevecht houden met mijn zoontje (zonder te roepen: 'pas op voor mama's buik'.)

9) Leuke weekendactiviteiten plannen! (En dat niet zien als vreselijk vermoeiende taken). Gewoon een uurtje naar de speeltuin is al grandioos.

10) Eerlijk is eerlijk, ik wil in 2015 natuurlijk vooral genieten van twee blakende kids, mijn lieve vriend, ons mooie nieuwe huis en mijn superleuke en uitdagende werk. Van al die lieve mensen om mij heen, die me dit jaar zo geholpen hebben. Ik weet heus wel dat ik een gezegend mens ben. En dat ik niet mag klagen.

Happy new year!Romy is moeder van zoon Mees (23 april 2012) en zwanger van haar tweede kindje, mede-eigenaar van het tekst- en communicatiebureau TextVast

Lees meer columns van Romy

Andere leuke columns:

Over een regenwolk, boeken en intuïtie


Heksje knutsel

Excelleren als ouder

Ik lust alleen snoep!

Boys & Toys

Controlfreak

Traktatiegekte

Vacature ouder/verzorger

Zwanger solliciteren

Huilbaby

Altijd checken!