di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy|Relaxte baby

Relaxte baby

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
relaxte baby'Ze hebben de hele dag gewinkeld!' Toen Mees een baby was, kreeg een bevriend stel ook een kleintje. Een meisjesexemplaar. Terwijl wij worstelden met een onrustig en niet slapend jongetje, zaten zij er uitgerust bij.


Nee, Lot slaapt niet door. Maar ik snap nu wel hoe mama's kunnen gaan shoppen of lunchen. Zonder huilbuien, goedbedoelde flutadviezen en opgetrokken wenkbrauwen.

Laatst moest ik Mees op bed leggen en Lot moest haar fles... Dilemma. Ik legde Lot in de wipstoel, en maakte van een deken een zeer geïmproviseerde flesondersteuner. Mees accepteerde uiteraard geen verkort ritueel. Dus las ik braaf een boekje voor en zong een Sinterklaasliedje (ja, dat is een beetje raar...). Ik spitste mijn oren, maar het bleef stil beneden. Ik rende natuurlijk de trap af, nadat Mees ging slapen.

De flesondersteuner bleek het begeven te hebben. Maar Lot lag heel kalm in het rond te kijken! Terwijl het flestijd was! Ze lachte naar me en dronk kalm haar flesje op in mijn armen.

Ik geloof niet in de mythe dat een relaxte moeder (of vader), zorgt voor een ontspannen baby. Het is eerder andersom. Probeer maar eens kalm te blijven met een huilbaby. Mees is een kind met enorm veel energie, daar kon hij als baby niet veel mee (ja, huilen dus). Daarbij had hij veel allergieën en eczeem.

Gelukkig blijft dat lot, Lot tot nu toe bespaard. Ze heeft een echt babyhuidje en is kalm en tevreden. Overigens kunnen wij niet helemaal meegaan in dat relaxte. Want terwijl onze baby kalm slaapt, rent onze peuter in het rond. Een peuter die geen middagslaapje meer wil doen, maar zonder dat dutje soms in een hyperactieve turbosloper verandert. Een middagje shoppen... Lijkt mij dus nog altijd niet echt ontspannen. Lang leve de webwinkel!Romy is moeder van zoon Mees (april 2012) en Lot (januari 2015), mede-eigenaar van het tekst- en communicatiebureau TextVast

Lees meer columns van Romy

Andere leuke columns:

Een dag uit het leven van mama

Ochtendstress


Papaaaaa!

Alive and kicking

Gezond leven

Ik lust alleen snoep!

Heksje knutsel

Boys & Toys

Controlfreak

Traktatiegekte

Vacature ouder/verzorger

Altijd checken!