di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy|Romantiek in een rolstoel

Romantiek in een rolstoel

Beoordeel dit item
(4 stemmen)
zwanger rolstoel bekkeninstabiliteitDie mevrouw keek serieus of je nog wel benen hebt', lacht mijn vriend. Ik neem me voor om NOOIT meer naar iemand in een rolstoel te staren. Geen idee of ik dat ooit heb gedaan, overigens. Nu ik zelf in een rolstoel zit ervaar ik hoe onbeschaamd mensen je aanstaren. Hoe vreselijk zichtbaar je aan de ene kant bent, en hoe vreselijk onzichtbaar aan de andere kant.


Als we eten bestellen, word ik niet aangekeken. Ik zit zo laag en bovendien veel handiger om vriendlief aan te spreken. Flashback: de dag voordat we naar deze woonboulevard gaan, denk ik nog dat ik morgen een romantisch weekend met vriendlief ga ervaren in Dusseldorf. Ik heb wel bekkenpijn, maar met een geleende rolstoel kunnen we toch door de stad. Mees is in de nacht wakker. Als ik uit bed stap, val ik bijna op de grond van de pijn. Huilend lig ik even later weer onder de dekens. Na misselijkheid, moodswings to the max en extreme vermoeidheid, nu dit. Ik 'moet' nog tien weken en ik voel dat ik bijna niet meer kan. Ik zit gevangen in mijn zwangere lijf. En ik wil en moet zo veel, als zelfstandig ondernemer en moeder van een drukke peuter.

'We gaan niet', hakt vriendlief de knoop door. In plaats van het weekendje weg, kijken we series en bezoeken we een hippe woonwinkel. Met rolstoel dus. In de avond bestellen we pizza, die ik eet met een kruik in mijn rug. De volgende dag gaat het iets beter, maar ik weet dat ik niet te vroeg moet juichen. Ik kan gewoon steeds minder. Wat verlang ik naar een werkend lijf. Dat kan lopen, zelfs rennen! De romantiek van zwanger zijn ontgaat me totaal. De rolstoel breng ik nog maar even niet terug.Romy is moeder van zoon Mees (23 april 2012) en zwanger van haar tweede kindje, mede-eigenaar van het tekst- en communicatiebureau TextVast

Lees meer columns van Romy

Andere leuke columns:

Dat duurt vast niet lang meer


Excelleren als ouder

Ik lust alleen snoep!

Boys & Toys

Het geheim van Sinterklaas


Controlfreak

Traktatiegekte

Vacature ouder/verzorger

Zwanger solliciteren

Huilbaby

Altijd checken!