di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy|Vakantie met kids voor pro's

Vakantie met kids voor pro's

Beoordeel dit item
(4 stemmen)
vakantie met kinderen voor pro'sOch, wat was ik zenuwachtig, de eerste keer dat ik met baby Mees op vakantie ging. Dat is alweer 3 jaar geleden. Eind mei gingen we weer met een baby op vakantie. Klinkt als: stressvol? Onmogelijk? Het was een eitje. Reizen met kids kun je leren! 5 beginnersfouten die wij al hebben gemaakt en jij dus niet meer hoeft te maken!

1. Ga niet voor de goedkoopste en onmogelijkste vlucht

Kiezen voor een goedkope vlucht op een onmogelijke tijd. Als je met zijn tweeën bent, geef je niks om dit soort futiliteiten. Maar met een peuter en baby zijn reistijden ineens heeeeel belangrijk. Het reist namelijk een stuk makkelijker met uitgeruste kids! Dus kies een vliegveld dichtbij huis en een vliegtijd die acceptabel is. Oh ja: laat al je principes tijdens de vlucht varen en bedenk: de vakantie begint pas na de vlucht!

2. Geen flessenwarmer ?!?!

Een flessenwarmer meenemen. Ondingen, duurt te lang. Vertrouwen op magnetrons? Ook geen optie. Voor je het weet is je melk niet warm, maar heet (vrij jammer om geen zoethoudertje te hebben als het vliegtuig opstijgt). Oplossing? Bronwater en een thermosfles kokend water: even mixen en klaar ben je. (Nou ja, vergeet niet de melk toe te voegen ;))

3. Geen hotel met één slaapkamer

Een hotel boeken. 1 kamer, 4 mensen (die niet allemaal doorslapen): geen goede combi! Op onze eerste vakantie zaten we 's avonds op het kleine balkon en je moest op je tenen naar de wc (don't wake the baby!). Tijdens onze laatste reis genoten we van drankjes en hapjes, de ondergaande zon en een zwembadje. Conclusie: boek een huisje! (Of een appartement).

4. Liever niet 's avonds uit eten

's Avonds uit eten. Wil met een baby nog wel lukken, maar is met een peuter geen toponderneming. Ga uitgebreid lunchen en maak je er 's avonds makkelijk vanaf met een boterham. Dat is pas vakantie!

5. Vermijd zoveel mogelijk inpakken...

Neem zo min mogelijk mee! Koop luiers ter plaatse. Neem zelf wat leuke jurkjes mee. Vies? Zoek een wasmachine / wasserette. En vul je paklijst in in een app, makkelijk voor je volgende reis. Zo wordt inpakken steeds makkelijker.Romy is moeder van zoon Mees (april 2012) en Lot (januari 2015), mede-eigenaar van het tekst- en communicatiebureau TextVast

Lees meer columns van Romy

Andere leuke columns:

Een dag uit het leven van mama

Ochtendstress


Papaaaaa!

Alive and kicking

Gezond leven

Ik lust alleen snoep!

Heksje knutsel

Boys & Toys

Controlfreak

Traktatiegekte

Vacature ouder/verzorger

Altijd checken!