di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy|Vallen en opstaan

Vallen en opstaan

Beoordeel dit item
(1 Stem)
vallen en opstaanMannen komen vaker bij de Eerste Hulp dan vrouwen. Terwijl ik deze krantenkop lees, loopt Mees hinkelend door het huis. Het is nog geen 9.00 uur. De schade tot nu toe: een pot appelmoes kapot gegooid (nee, hij eet geen appelmoes in de ochtend. We waren boodschappen aan t inladen), Stef de Stuntpiloot die het zwaar te verduren heeft gehad en zo'n 3 verse blauwe plekken.


Laatst liepen Mees en ik naar de auto. Mees rende als een pasgeboren kalf de wereld in, ik stommelde er als een olifant met overgewicht achterna (want heel zwanger). Mees viel over t afstapje. De buurvrouw stond buiten en sloeg verschrikt haar hand voor haar mond. Mees stond in een seconde weer op en rende met een rotvaart naar de weg. Ik probeerde een inhaalslag te maken en beende (auw!) naar hem toe. Gelukkig luisterde hij naar mijn waarschuwing en stopte keurig voor de weg. Opeens zag ik mezelf door de ogen van die andere moeder, ik reageerde niet eens op de val van mijn zoon. "Dat gebeurt de hele dag", legde ik uit. "Als hij huilt is er echt iets aan de hand."

Meestal gaat t goed, dat vallen en opstaan. Maar inmiddels telt onze driejarige wel twee littekens im zijn gezicht. Ik geloof de kop van dit artikel dus van harte. Toch loop ik niet heel de dag vermanend achter Mees aan. Die enorme glimlach bij dat hinkelen of dat trotse gezicht bij een koprol, zo'n bewegelijke jongen houd je niet uren knutselend op een stoel. Bij zijn grote ontdekkingstochten sneuvelt er nu eenmaal wel eens een kopje, of een pot appelmoes. Hopelijk leert hij door al dat vallen zo goed opstaan, dat hij de Eerste Hulp niet extra vaak hoeft te bezoeken.Romy is moeder van zoon Mees (23 april 2012) en zwanger van haar tweede kindje, mede-eigenaar van het tekst- en communicatiebureau TextVast

Lees meer columns van Romy

Andere leuke columns:

Make it a december to remember!

Heksje knutsel

Excelleren als ouder

Ik lust alleen snoep!

Boys & Toys

Controlfreak

Traktatiegekte

Vacature ouder/verzorger

Zwanger solliciteren

Huilbaby

Altijd checken!