vr19012018

vrijdag 19 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Single Moeder

Single Moeder (29)

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

vertrouw_intuitie.jpgOftewel, luister naar jezelf. Instinct noemen sommigen het, anderen intuïtie of je innerlijke stem. Hoe je het ook noemt, iedereen zal het herkennen. Elke keer als je een beslissing moet nemen – groot of klein – weeg je de voors en tegens af. Soms doe je dat niet, maar beslis je in een keer en je voelt gelijk dat het de juiste keuze is. Vanaf dat moment komt er een rust over je, het gepieker is weg en je volgt vastberaden dat pad. Het komt ook vaak voor dat je met iets bezig bent in je hoofd, en je oog valt op een stuk in de krant dat er over gaat of je leest het op internet, of je spreekt iemand die week over dat ene onderwerp. Heel toevallig! Of niet?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

hand_globe.jpgVia mijn column wil ik een nieuw voornemen introduceren. Stoppen met hufterigheid. Deze typisch Nederlandse gewoonte is zeer vervelend voor anderen en niet zo heel moeilijk af te leren. Het kost in ieder geval niet veel moeite, geen geld en je krijgt er nog wat voor terug ook: een glimlach bij een ander en een goed gevoel bij jezelf. Dubbele winst!

Beoordeel dit item
(2 stemmen)
hoogsensitief_kinderen.jpgHoogsensitiviteit is een eigenschap die ongeveer 20% van de mensen in meer of mindere mate heeft. Van hen is 70% introvert en 30% extravert. En in die categorieën zijn natuurlijk allerlei varianten en verschillen te vinden. Daartegenover zijn er dus een heleboel mensen – namelijk 80% – die geen idee hebben van sensitiviteit of hoogsensitiviteit. En dan is er een bekend rijtje van toepassing: onbekend maakt onbemind, ver van mijn bed show, oh, zeker weer een nieuwe aandoening, etc.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
humorgehalte.jpgDe afgelopen twee maanden zijn mijn zoontje en ik het land uitgevlucht. Vakantie, vrijheid, zon – en vooral veel avontuur. Daar waren we naar op zoek. Die zon zoeken viel niet mee, maar de rest hebben we gevonden. Het leuke van ergens anders zijn, en dan zeker in een ander land, is dat je vanzelf wordt geconfronteerd met andere ideeën, beeldvorming en plaatselijke normen en waarden. Wat vervolgens weer een hele frisse blik op Nederland geeft, als je weer thuis bent.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
eenzaamheid.jpgLaatst was ik bij een psycholoog, gespecialiseerd in vrouwen met kinderwens, die geen partner aan hun zijde hebben om de klus gezamenlijk te klaren. En ze vroeg me: “Ben je wel eens eenzaam?” Die vraag heeft me aan het denken gezet. Ik heb me vaak alleen gevoeld, maar eenzaam, dat is toch weer anders. En sinds de komst van de kleine ben ik niet meer alleen. Maar of ik me dan soms eenzaam voel. Nou, eerlijk gezegd, ja dus.
Pagina 2 van 2