di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Single Moeder|Mijn eigen gang gegaan

Mijn eigen gang gegaan

Beoordeel dit item
(2 stemmen)
sinatraSoms zijn er van die momenten dat alles opeens even samenvalt. Dat gebeurt altijd onverwachts en als het gebeurt ben je even helemaal uit balans, en als het voorbij is heel erg in balans. Een bijzonder fenomeen.


Bij mij gebeurde dat bij het zien van deze Youtube-video, die een vriendin me had doorgestuurd. Je zou denken, wat valt er allemaal samen bij een tribute van André Rieu aan Frank Sinatra?fan andre rieu

Het krachtige nummer 'My way' bracht dierbare herinneringen naar boven, aan mensen die heel dichtbij staan, van wie ik weet dat dit nummer in hun top 3 favorites ever staat. Aan mijn voorliefde voor Amerika waar het toch in de natuur van de mensen zit dat alles mogelijk is, een optimisme, pioniersgeest, een enorme trots. Niet opgeven, doorgaan. Daarnaast is mijn zoontje al jaren enorm fan van André Rieu, en door hem ben ik dat stiekem ook geworden. Of ik het nou wil of niet, ik kan het gewoon niet drooghouden bij zijn shows. En een viool gaat meestal dwars door mijn ziel.

Het nummer My Way gaat natuurlijk over een man die terugkijkt op zijn leven en trots is op wat hij heeft bereikt op zijn eigen manier. Maar voor zovelen geeft dit nummer op een willekeurig moment in zijn of haar leven de inspiratie om door te gaan, juist als je het even niet ziet zitten en de kracht te vertrouwen dat dingen weer goed komen, op de momenten als je dat even niet gelooft. En dat door één zinnetje, “I did it my way”. Ik kan mensen enorm bewonderen die iets hebben gedaan, gemaakt of gecreëerd dat zoveel mensen kan raken. Er is een couplet dat veel zegt, voor mij dan. Ook al is het persoonlijk, toch wil ik dat graag delen.

Yes, there were times
I'm sure you knew
When I bit off more than I could chew
But through it all when there was doubt
I ate it up and spit it out
I faced it all
And I stood tall
And did it my way

Hoe moeilijk de keuze ook was om singlemoeder te worden, ik ben iedere dag weer zo blij dat ik dat heb gedaan. Ondanks de moeilijke momenten, de nare kritiek, de onzekerheden. En nu krijgt mijn zoontje ook nog een zusje dit jaar!
 


Leuk wikipediafeitje: “Tot op heden (2008) bestaan er bijna 1100 versies van met een gemiddelde van elke week een nieuwe. De auteursrechten voor dit nummer brengen aan de zonen van Claude François alleen al 750.000 euro per jaar op. Wereldwijd wordt het nummer elke minuut gedraaid (radio of tv).”

 

Marlies – Single Moeder http://singlemoeder.wordpress.com/ : coaching, tips en advies voor alle (oudere) vrouwen met een kinderwens

Lees meer columns van Marlies

Andere leuke columns:

Mijn neefase

Huilbaby

Mama vindt alles

Eerste bezoek consultatiebureau

Vijftig tinten grijs

Maandagochtendstress

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?

Overig:

Overzicht leukste buitenspeelspelletjes

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Ga hier naar informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvan