vr19012018

vrijdag 19 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Sunta Veerkamp|4000e levensdag

4000e levensdag

Beoordeel dit item
(5 stemmen)
4000 dagenBinnenkort wordt mijn oudste kind alweer 11 jaar. Deze keer vieren we echter niet zijn 11e verjaardag. Mijn zoon vroeg me voor de zomer of hij alsjeblieft, blieft, blieft, zijn 4000e levensdag mocht vieren. Ik vroeg hem op welke dag dat zou zijn. Op 21 november zou hij 4000 dagen oud zijn. Hij vond 4000 een super mooi, vet cool getal. Veel cooler toch dan 11 jaar worden? Aangezien hij begin december jarig is en het best ieder jaar gepuzzel is wanneer we Sinterklaas vieren met de familie (er zijn ook nog diverse verjaardagen op 1 en 2 december), was ik er snel uit. Het mocht!


Hij was dolgelukkig.

‘Mam, het is nog maar 143 dagen, best kort toch?’

‘Jahoor, schat, best kort.’

Ik vroeg hem hoe hij op het idee was gekomen om zijn 4000e levensdag te vieren. Hij had op mijn smartphone een interessante calculator gevonden en daarop kon je allerlei interessante data uitrekenen en ook hoeveel dagen het dan nog duurde. Iedere paar dagen checkte hij weer even hoelang het nog duurde.

Nog 137 dagen…

Nog 131 dagen…

Nog 126 dagen…

Ik zal jullie de hele lijst besparen;)

Het leuke is dat dit echt bij hem past. Hij is gek van alles dat met getallen te maken heeft en erg goed in rekenen. Een tijdje daarna zaten we samen in de auto en hadden het over het vieren van zijn 4000e levensdag. Ik gaf aan dat ik nog nooit had gehoord dat iemand zoiets deed. Maar dat ik eens een lieve oudere meneer had gekend, die niet zoals de meeste mensen een groot feest gaf toen hij 65 of 70 jaar werd. Nee, hij gaf een groot feest toen hij 73 jaar werd. Ik vroeg mijn zoon of hij enig idee had waarom deze meneer hiervoor gekozen had...

Ik zei tegen mijn zoon dat dit een raadsel was. Ik zou hem één hint geven en hij mocht er zo lang over doen als hij wilde, desnoods een paar dagen. ‘Wat is de hint’, vroeg mijn zoon, duidelijk nieuwsgierig. Ik zei: ‘Deze meneer hield net als jij van wiskunde, van rekenen dus’. Binnen 5 seconden zei mijn tienjarige zoon: ’73 is een priemgetal, deed hij het daarom?’ Verbaasd keek ik hem aan, weg raadsel waarover hij een paar dagen had moeten nadenken. ‘Ja, inderdaad dat was de reden. Deze meneer vond het maar onzin dat iedereen een feest gaf op de ronde getallen. Hij vond priemtallen veel interessanter.’ Mijn zoon kon zich dit heel goed voorstellen en vond het een fantastisch zet van deze meneer. Ik denk dat ze het goed hadden kunnen vinden.

Volgens een snelle telling in mijn agenda is het nu nog maar 25 dagen en zit mijn zoon met een ‘groot’ probleem. Wat voor kinderfeestje kan hij gaan doen? Alle tips voor hem zijn welkom!Sunta Veerkamp is oprichter en hoofdredacteur van TipsWerkendeOuders.nl. Ze is moeder van Tijn (10 jaar) en Fleur (8 jaar).

Lees ook:

Andere columns van Sunta Veerkamp

Lees ook onze leuke columns:

Aan alle wanhopige moeder en vaders met slaapgebrek

Slapen is voor watjes

29 Tips om je kind zindelijk te laten worden

Ochtendstress


Geniet er maar van!

Excelleren als ouder

Ik lust alleen snoep!

Boys & Toys

Vacature ouder/verzorger (meer dan fulltime)

Controlfreak

Altijd checken!

Recordpoging baby