di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Sunta Veerkamp|Buikpijn van Sinterklaas

Buikpijn van Sinterklaas

Beoordeel dit item
(5 stemmen)
SinterklaasEindelijk is het zo ver‚Ķ.  pakjesavond  en Sinterklaas komt op school. Mijn dochtertje van 6 is al de hele week van slag. Niet door Sinterklaas, volgens haar. Ze heeft gewoon pijn in haar buik, ze weet ook niet hoe het komt.


Het komt in ieder geval niet doordat ze een dansje moet/mag doen voor Sinterklaas. Niet √©√©n keer, maar twee keer. De eerste keer was gisteren op dansles, de andere keer vandaag op school. En allebei de keren even spannend. Al kwam er op de dansles wel een Nep Sinterklaas (haar eigen woorden), dat had ze vorig jaar al gezien aan de staf, dus dat zal dit jaar ook wel weer zo zijn. Maar toch, de vorige dansles was ze er niet bij en toen werd het Sinterklaasdansje geoefend. Ze was in staat om het hele Sinterklaasfeest maar te laten schieten, want het dansje voor de Nep Sinterklaas (‚Äėhet is geen Nep Sinterklaas, het is een hulp Sinterklaas‚Äô) moest wel perfect. Gelukkig ging ze tussen school en de dansles in met een vriendinnetje mee die het dansje wel kende en zo liep het met een sisser af.

Gisteravond was ze dood en doodmoe. De hele week is ze al vroeg wakker en kan ze ’s avonds niet slapen. Spanningen voor wat er allemaal gaat komen. Bij mijn jongste lopen pogingen haar een keer vroeger naar bed te laten gaan dan haar twee jaar oudere broer altijd uit op een drama die er in eindigen dat ze uiteindelijk nog later slaapt dan normaal, dus meestal begin ik er niet aan. Structuur en regelmaat werken het beste.

Maar, Sinterklaas valt helaas buiten deze structuur. Gisteren probeerde ik het maar weer eens met goede argumenten. ‚ÄėJe wilt morgen wel uitgerust zijn, is het misschien toch een idee om wat eerder naar bed te gaan‚Äô. Ze was zo doodmoe, dat ze het inderdaad een goed idee vond. Ze was te moe om onder de douche te gaan, dus ok hop naar bed. Ondertussen kwam zoonlief thuis van voetballen en moest hij op zijn tenen door het huis en even later ook naar bed. De jongste was ook nog wakker. En zij sliep helaas pas vijf kwartier nadat ik haar in bed had gestopt. Dat lichte/moeilijke slapen heeft ze niet van een vreemde, helaas van mij. In tegentelling tot mijn oudste die het geluk heeft de slaapgewoontes van papa ge√ęrfd te hebben. Daar kun je gerust een bom naast afsteken en dan wordt hij nog niet wakker. Heerlijk lijkt me dat. Je kunt dus wel raden wie er vroeger ‚Äôs nachts uit ging voor de huilende baby‚Äôs.

Uiteraard waren ze vanmorgen weer vroeg wakker, Sinterklaas komt immers op school. Vanavond pakjesavond in het gezin. En het zou zo mooi zijn dat wanneer Sinterklaas morgen op weg is naar Spanje de rust terugkeert in ons gezin. Maar helaas moet ik daar nog een paar dagen geduld voor hebben. De goede Sint heeft namelijk bij mijn schoonfamilie een stapel cadeaus achter gelaten. Daar gaan we zaterdag heen. Een supergezellige boel is het daar altijd en eerder lukt niet vanwege verjaardagen.

Dus na zaterdag eindelijk rust? Ja, tot dinsdag. Want dan wordt mijn zoon 9 jaar en begint alles weer van voren af aan. Tracteren op school en tracteren judo op dinsdag (doe ik alleen als het echt op de dag zelf is en dat is dit jaar zo), tracteren op de bso op donderdag, grote mensenfeestje vrijdag en zijn kinderfeestje van zaterdag op zondag (zijn eerste slaapfeestje). En dan gaan we door naar de kerst….

Maar nu eerst vanavond pakjesavond! Ik wens iedereen een fijn Sinterklaasfeest toe.

Sunta Veerkamp is oprichter en hoofdredacteur van TipsWerkendeOuders.nl. Ze is moeder van Tijn (bijna 9 jaar) en Fleur (6 jaar).
Andere columns van Sunta Veerkamp

Lees ook:

Het geheim van Sinterklaas

Ouderschapsverlof en ouderschapsverlofkorting in 2014

Vanaf 2016 ook kinderopvangtoeslag peuterspeelzalen

Andere leuke columns:

Vacature ouder/verzorger

Maandagochtendstress

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?