di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Sunta Veerkamp|De mooiste dag van je leven

De mooiste dag van je leven

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
de mooiste dag van je levenMijn zesjarige dochter Fleur weet het zeker: Later gaat ze trouwen, met net zo’n mooie bruiloft als haar grote nicht Carola. En ik kan haar geen ongelijk geven…. alles was super, super, super op deze dag. Of het moet de regen zijn die op de verkeerde momenten met bakken uit de hemel kwam, maar ach, wat is nou een drupje regen op een verder smetteloze dag.


Ik zal bij het begin van Fleurs verhaal beginnen. Dat is toch al zo’n maand of 5 geleden. Toen werd namelijk door Carola aan Fleur gevraagd of ze bruidsmeisje wilde zijn op haar bruiloft. Fleur was sprakeloos verlegen, werd rood van de eer en wist niets anders te doen dan naar mij te rennen en in mijn armen te vliegen. Ze barstte nog net niet in huilen uit van de emotie. WAUW! DIT WAS TE GEK! JAAAAA!

De weken erna stonden in het teken van IEDEREEN (en dan bedoel ik ook iedereen) vertellen dat ze bruidsmeisje mocht zijn, hoe lang het nog duurde en wat ze dan precies aan ging doen. Carola regelde gelukkig alles tot in de puntjes en dus mochten we een keer langs komen voor een feestelijke pasmiddag.

De weken daarna stonden in het teken van IEDEREEN (en dan bedoel ik ook iedereen) vertellen hoe mooi de jurk was en dan ook vooral de schoentjes, die er ook precies bij paste. En welke maat jurk ze had en dat haar nichtje dezelfde maat had, maar het nichtje van de andere kant een maat kleiner, etc. Hoe lang duurde het trouwens nog? Nog 3 maanden. Hoeveel dagen is dat?

Gelukkig kwam daarna haar verjaardag, vakantie en kwam de bruiloft heeeeeel langzaam maar zeker dichterbij.
Opeens was het toch bijna zover. Ze was er zelf verbaasd over. Iedere dag had ze het erover. Dat het zo ontzettend lang had geduurd en nu nog maar 4 dagen was, 3 dagen, 2 dagen, morgen al. Oooooo, ze was zo zenuwachtig. ’s Nachts werd ze wakker. Ik liet haar maar bij mij in bed verder slapen. Het is toch belangrijk dat er een uitgerust bruidsmeisje aan de start verschijnt. De volgende ochtend zei Fleur dat ze zich echt niet lekker voelde. Ze had pijn in haar buik, allemaal prikkels. Ik vroeg haar of dat misschien van de zenuwen was en dat je die prikkels  ‘kriebels in je buik van de zenuwen’ noemde. Dat het niet zo gek was, dat zou wel overgaan (hoopte ik maar).

Snel de auto in en daar gingen we naar Limburg, daar moest ons bruidsmeisje natuurlijk nog mooi aangekleed worden (na 1,5 uur in de auto zou het anders aardig verkreukt zijn). Fleur vond het zelf prachtig, eindelijk haar mooie jurk en schoentjes aan, bloemetjes in d'r haar.

Toen Fleur Carola in haar mooie trouwjurk zag, was ze totaal sprakeloos. Zo mooi. De bruidsmeisjes deden het perfect. Ze liepen statig schuifelend voor het bruidspaar de kerk in, wat toch niet meevalt als er zoveel mensen naar je kijken. Het tweejarige bruidsjonkertje wilde de ringen niet afgeven, wat natuurlijk precies voor het juiste hilarische moment zorgde. Een traantje van ontroering hier en daar. Kortom, het ging perfect.

Een hoogtepunt voor alle aanwezige kinderen was natuurlijk de bruidstaart met vijf lagen. En het feest waarbij de volwassenen aardig uit hun dak gingen. “Wat dansen jullie gek, helemaal niet mooi”, was daarop het besliste commentaar van mijn twee kinderen. Tja, je hebt het er maar mee te doen. Volgens mij hebben ze op z’n minst een soort ‘So you think you can dance’ in hun hoofd en stonden ze van ons dansen wel even te kijken;-)

Midden in de nacht liepen we gezellig kletsend terug naar ons hotel. Fleur wilde ook wel trouwen en heeft wel een aantal kandidaten op het oog. Mijn achtjarig zoon Tijn kwam nog even terug op zijn vraag van die middag hoe kinderen nu PRECIES werden gemaakt. Met een vaag antwoord kwam ik er nu echt niet meer vanaf. Wellicht daarover in een volgende column meer, want de taferelen die dit heeft opgeleverd zijn een filmscene waard!

Fleur zei de volgende dag tegen mij dat dit de mooiste dag van haar leven was.

Sunta Veerkamp is oprichter en hoofdredacteur van TipsWerkendeOuders. Ze is moeder van Tijn (8 jaar) en Fleur (6 jaar).

Lees ook:

Andere columns van Sunta Veerkamp


Lees ook:

Ouderschapsverlofregeling in 2013

Profiteer als werkende ouder van de inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK) bij je belastingaangifte.


Andere leuke columns:

Tweede kindje of niet

Zwangerschapskilo's eraf

Papa, niet doen!

Co-ouderschap

Zwanger solliciteren

Huilbaby

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?