di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Sunta Veerkamp|De verlanglijstjes van mijn kinderen

De verlanglijstjes van mijn kinderen

Beoordeel dit item
(8 stemmen)
verlanglijstje sinterklaasEn dan opeens geloven allebei je kinderen niet meer in Sinterklaas. Nadat vorig jaar de oudste al was ingelicht door mij (zie column), is ook de jongste van de zomer spontaan van haar ‘geloof gevallen’.
En dus is alles anders in deze tijd van het jaar.


Gisteren nog…. Sinterklaasfeest op de dansles van mijn dochter. Ze ging er voor de 4e keer heen. Dit keer was duidelijk anders. ‘Iedereen mag verkleed komen’, stond er in de uitnodiging. ‘Nee hoor, niet nodig’, vond mijn 7-jarige wijsneus. Ze hoorde nog net bij de kleintjes met het uitdelen van de cadeautjes (tot en met 7 jaar en vanaf 8 jaar) en vond dat toch wel jammer, gelukkig hield ze daar verder ter plaatse haar mond over.
Terug naar huis vertelde ze ‘ik herkende wel 2 van de pieten, dat zijn gewoon oudere meisjes uit een andere dansgroep. Ze waren wel goed geschminkt, maar ik zag het toch. Wat grappig dat ik het vorig jaar niet doorhad.’ Verder vond ze het een erg leuk feest.

Bij ons thuis worden de eerste keer bij het zetten van de schoen ook direct de verlanglijstjes toegevoegd. Zo was Sinterklaas altijd vroeg genoeg op de hoogte om aan zoveel mogelijk wensen te voldoen. Stiekem hoopte ik dat we nu konden stoppen met het zetten van de schoen, maar dit bleek volgens mijn kinderen toch een traditie die voorgezet moest worden.

Mijn zoon is altijd al praktisch ingesteld geweest. Dat merk ik nu ook weer aan het verlanglijstje dat hij voor Sinterklaas heeft geschreven. Een man van weinig woorden, precies zoals ik hem ken.

Beste Sint,
Ik heb dit jaar een kort verlanglijstje.
(dit jaar = verlanglijstje 2014)
Voor te vergelijken heb ik ook die van vorig jaar erbij gedaan(zin iets aangepast redactie)
(verlanglijstje 2013)
Staat allemaal op USB stick
Groeten Tijn
(Over 3 weken wil ik de USB stick terug)

De USB stick zat er netjes bij.
Ik was toch wel benieuwd. Het verlanglijstje was netjes in Word opgemaakt met een stuk of 5 verlangens. Deze had hij onder elkaar gezet met de hyperlinks achter de tekst direct naar de desbetreffende winkel waar het product gekocht kon worden. Ik was eigenlijk wel aangenaam verrast door deze actie.

Dan het verlanglijstje van mijn dochter.

Love Sint


Stond er aan de buitenkant met grote letters. Lief vond ik dat, want dat was eigenlijk voor mij bedoeld. Binnenin stond het volgende:

Lieve Sint, je weet wel wat ik leuk vind. Xxxx Fleur

De liedjes werden die eerste keer ook niet langer uit volle borst naar de kachel gezongen, maar nu duidelijk voor mij. Van dit enthousiasme was overigens alleen nog de eerste keer sprake, de tweede keer werd de schoen nog even snel bij de kachel neergekwakt. Tja, de magie is er toch een beetje af.
Sunta Veerkamp is oprichter en hoofdredacteur van TipsWerkendeOuders.nl. Ze is moeder van Tijn (9 jaar) en Fleur (7 jaar).

Lees ook:

Andere columns van Sunta Veerkamp

Lees ook onze leuke columns:

Het geheim van Sinterklaas

Dat duurt vast niet lang meer

Excelleren als ouder

Ik lust alleen snoep!

Boys & Toys

Vacature ouder/verzorger (meer dan fulltime)

Controlfreak

Altijd checken!

Recordpoging baby