di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Sunta Veerkamp|Ik ben #LeukGenoeg!

Ik ben #LeukGenoeg!

Beoordeel dit item
(7 stemmen)
leukgenoegWat een super initiatief van Rutger Vink! Ik kijk met mijn kinderen van 7 en 9 jaar naar het jeugdjournaal en zie het item #LeukGenoeg. Rutger Vink maakte een liedje speciaal bedoeld om kinderen die actief zijn op social media een hart onder de riem te steken #LeukGenoeg.

Mijn kinderen zijn nog (gelukkig) nog niet zo ver... en 'posten' nog niet zelfstandig op social media. Maar mijn dochter van 7 jaar is zich natuurlijk wel volop bewust wat van de meiden uit haar klas van haar vinden. Mijn zoon is meer van het type ‘schouders ophalen en zijn eigen gang gaan’. Allebei begrijpen ze feilloos waar dit over gaat.

Het zijn natuurlijk kinderen van deze tijd. Toen Tijn voor de zomer zijn arm had gebroken, wilde hij natuurlijk weten wie er allemaal had gereageerd en wie de foto met zijn arm in het gips had geliked. En Fleur wilde graag weten wie er had gefeliciteerd voor haar afzwemmen diploma B, oja en ook toen haar tand eruit was.

Bij het initiatief #LeukGenoeg gaat vooral om je eigen like; het hebben van een goed gevoel over jezelf. Goed idee, want het gaat er uiteraard niet om wie de meeste likes verzameld, maar vooral dat je blij bent met wie je bent. En dat blijkt juist moeilijk te zijn voor kinderen die veel tijd doorbrengen op social media, zo lezen we in diverse onderzoeken.

Ik heb het dan niet eens over het cyberpesten of dat soort dingen. Maar het constant zien van alle leuke dingen die je vrienden doen, dingen die jij dus mist. Sterker nog, waarvan jij wordt buitengesloten, maken dat je het gevoel hebt dat je een supersaai leven hebt, in tegenstelling tot IEDEREEN om je heen. En iedereen vindt iedereen ook nog eens leuker!

JA, blijf je dan maar eens goed voelen! Dat is als volwassen persoon al bijna niet te doen, laat staan voor een kind of puber.

Ik zeg #LeukGenoeg. Ik vind alle kinderen van Nederland Leuk Genoeg. En geef jezelf nu maar een dikke LIKE!


(toch leuk!)

Lees ook:

Andere columns van Sunta Veerkamp

Lees ook onze leuke columns:

Vacature ouder/verzorger (meer dan fulltime)


Controlfreak

Traktatiegekte

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?