di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Sunta Veerkamp|Louis van Gaal: Ik adviseer om kinderen te laten kijken!

Louis van Gaal: Ik adviseer om kinderen te laten kijken!

Beoordeel dit item
(6 stemmen)
voetbal kijkenTja, daar zit je dan als ouder. De bondscoach heeft gesproken. Wij, als ouder, waren nog in overleg over hoe we dit gingen doen met de halve finale. Natuurlijk vinden wij dit ook belangrijk. Maarja, met een kind van 9 en eentje van 7 die de volgende dag op de gewone tijd naar school moeten…..

Ondertussen is het dringende advies van Van Gaal een item op het jeugdjournaal en Zapp WK journaal. Er is dus geen kind meer die dit gemist kan hebben en de rest wordt op school ingelicht. De ouders worden via andere kanalen ingelicht. De staatssecretaris van Onderwijs geeft aan dat ouders hierin toch vooral hun eigen verantwoordelijkheid mogen nemen.

Ga jij kijken? Mag jij kijken? En jij?
Ik wel. Mijn ouders weten het nog niet….. Ik moet eerst naar bed…

Die kinderen die niet mogen van hun ouders halen quasi onverschillig hun schouders op: ‘Boeit me toch niet.’
Stiekem had ik ook wel een beetje met die kinderen te doen.

Natuurlijk sommige kinderen maakt het weinig uit. Sommige meisjes uit groep 3 die de oudste thuis zijn uit de klas van mijn dochter bijvoorbeeld. Maar andere kinderen die leven zoooo ontzettend mee met dit wk. Mijn zoon zit bijvoorbeeld al jaren op voetbal. Hij wil dus iedere wedstrijd zien en had een mooi schema uit de tv-gids gehaald. Om de halverklap verraste hij ons met ‘interessante’ weetjes. ‘ Mama, wist jij dat Ivoorkust ook al in 1988 en 2002 in de 1/8 finale stond?', zei hij dan opeens onder het boodschappen doen. En hou me te goede, ik schrijf nu maar wat op. Ik weet de jaartallen dus niet meer…. Maar hij wist van zo’n beetje alle landen al dit soort feitjes.

Van mijn man mochten ze kijken. Ik vond het te laat. Maar vond het ook weer vervelend voor ze (vooral voor mijn zoon) als ze niet mochten kijken. De vorige wedstrijd was hij wakker gebleven en was dochter gaan slapen (afspraak was eerst slapen en wij zouden ze wakker maken, maar dat lukte bij haar niet). Dochter was de volgende woedend dat zij de wedstrijd (en de nachtelijke pret) had gemist.
Het compromis werd dus eerst naar bed en op voorwaarde dat ze ECHT eerst zouden slapen, mochten ze daarna de wedstrijd zien. Mijn zoon was zo blij dat hij nog voor het eten zijn pyjama aan had en klaar was om naar bed te gaan. ‘Euh, je mag nog even wachten met gaan slapen’.

Om 20 uur sliep de oudste (hij wilde echt!) en de jongste om 20.30 uur. Voor de wedstrijd begon, werd de oudste wakker gemaakt en in de rust de jongste. Gelukkig die wat later, want wat duurde het weer lang. Dochter lag de halve wedstrijd te slapen op schoot, maar naar bed wilde ze natuurlijk niet.

Bij ieder commentaar van haar vader, schoot ze wakker en riep ze verontwaardigd uit ‘Papa, ik denk dat jij het ook heel moeilijk zou vinden om daar een doelpunt te maken hoor!’
Het was zo jammer, dat de climax, een anti-climax werd. En om het goede voorbeeld te geven, deden wij maar alsof het ons helemaal niet zoveel uitmaakte: ‘Ach, het is maar een spelletje. Wat was het gezellig hè! En nu lekker slapen.’

Lees ook:

Andere columns van Sunta Veerkamp

Lees ook onze leuke columns:

Oranje koorts

Vacature ouder/verzorger (meer dan fulltime)


Controlfreak

Traktatiegekte

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?