do27072017

donderdag 27 juli 2017

Je bent hier:Home|experts|lactatiekundige
lia de jong coevertLia de Jong-Coevert is 55 jaar, getrouwd en moeder van 2 dochters. In 2011 is ze haar eigen praktijk begonnen. In 2000 is ze echter al gestart met de met de opleiding tot lactatiekundige, na 10 jaar werken als kraamverzorgende wist ze dat daar haar hart lag.
Daarnaast is ze de laatste jaren begonnen als doula. De combinatie van het begeleiden bij de bevalling en het begeleiden bij de borstvoeding vindt ze geweldig. Een optimale start voor een (nieuw) jong gezin.

tepelhoedje borstvoeding platte ingetrokken tepelsIk ben zwanger van mijn eerste kind en wil graag borstvoeding gaan geven. Ik heb platte, ingetrokken tepels. Kan ik wel borstvoeding geven en is het handig als ik met een tepelhoedje ga voeden?
borstvoeding vlak nabevallingIk ben 32 weken zwanger van mijn eerste kind. Ik lees en hoor vaak dat huid-op-huid-contact direct na de bevalling zo belangrijk is als je borstvoeding wilt gaan geven. Waarom?
aantal borstvoedingen afbouwenIk geef mijn zoontje (6 maanden) volledige borstvoeding. Hij wil nog zeker 6 voedingen per dag. Ik heb de ziekte van Pfeiffer en ik ben veel afgevallen. Ik heb mijn rust echt nodig! Het consultatiebureau adviseerde mij om de voeding van 20.00 uur kunstvoeding met rijstepap te geven. Hij slaapt dan wel wat langer. Als ik hem de fles geef, kolf ik af. Ik merk dat mijn borsten van slag zijn. Hoe kan ik dit aanpakken?
afbouwen nachtvoedingenMijn dochter (17 maanden) krijgt nog steeds borstvoeding. Ze krijgt alleen live-voedingen omdat mevrouw de fles weigert . Ik heb van alles geprobeerd, maar nu maar geaccepteerd dat het zo is. Maar de nachtvoedingen beginnen me een beetje op te breken. 1 of 2 keer zou ik echt niet erg vinden maar ze komt gemiddeld 7 keer per nacht en dat al 17 maanden. Het consultatiebureau zegt ‘gewoon laten huilen’,  maar ik vraag me af of er geen andere oplossing voor is…
borstkolf kopen tijdens zwangerschapIk ben 24 weken zwanger van mijn eerste kind. Ik wil borstvoeding gaan geven en ik ben van plan om dat minimaal 6 maanden te doen. Ik ga weer aan het werk als mijn baby 3 maanden oud is en wil dan dus gaan kolven. Wanneer kan ik het beste een borstkolf kopen?
alle borstkolvenMijn baby is nu 2 weken en ik wil binnenkort beginnen met een melkvoorraadje op te bouwen voor als ik straks weer aan het werk ben. Ik wil een goede borstkolf kopen, maar zie door de bomen het bos niet meer… Waar moet ik op letten bij het kopen van een borstkolf?
baby krijgt flesVanaf wanneer kan ik bij mijn baby de fles introduceren? En hoe vaak moet ik hem dan een flesje aanbieden om te voorkomen dat hij een ‘flessenweigeraar’ wordt?
borstvoeding afbouwen ochtend avondvoedingMijn baby is 3 maanden en ik geef nu nog volledige borstvoeding. Over 2 weken ga ik weer aan het werk en ik wil niet op mijn werk kolven. Wel zou ik graag de ochtend- en avond/nachtvoeding blijven geven. Hoe kan ik de borstvoeding het beste afbouwen de aankomende 2 weken en kan ik gewoon de ochtend- en avondvoeding blijven geven of denk je dat de melkproductie erg terugloopt?
baby huilendMijn baby (2,5 week) is vaak huilerig en ontevreden na een borstvoeding. Ik heb hierdoor het gevoel dat ik niet voldoende melk heb. Ik heb dit met het consultatiebureau besproken en die adviseerde me om na iedere borstvoeding nog een flesje met wat kunstvoeding aan te bieden. Ik doe dit liever niet, want ik wil uitsluitend borstvoeding geven. Heeft u tips?
tips heftige stuwingWat kan ik doen tegen heftige stuwing?

Op de derde dag in de kraamweek kun je last krijgen van heftige stuwing. Heftige stuwing op de derde dag komt tegenwoordig minder voor omdat het ‘borstvoedingsmanagement’ anders is dan vroeger. Door vanaf dag 1 je baby vaak aan te leggen, wordt deze heftige stuwing op de derde dag grotendeels voorkomen.