di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Gezondheid|Kinderyoga|Het jaar van de draak

Het jaar van de draak

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

sebas_zwangerschapstest.jpg

In januari opende ik de verpakking van de zwangerschapstest. De ongesteldheid was uitgebleven. Onze zoon van 21 maanden deed zijn middagdutje, manlief op het werk en ik even een moment voor mezelf om de test te doen.

Daar zat ik dan op het toilet boven in de badkamer met zwart en witte steentjes. Er overheen plassen en dan weer in de houder. Het eerste streepje kwam direct in zicht. Maar nog geen tweede streepje die een zwangerschap zou aantonen. Zie je nou maar...we zijn nog niet zwanger. Maar die gedachte was onjuist. Ik las nog even de testaanwijzingen door waarop staat; na ongeveer 5 minuten ziet u het resultaat. En ja met het verstrijken van de minuten verscheen er een 2de streep. Ik was verbaasd, overrompeld. Wauw! We zijn weer zwanger. Heel erg gewenst en nog een beetje onwerkelijk!


Google generatie

De radarren in mijn hoofd gingen draaien. Wanneer was ik dan uitgerekend? Ik volgde momenteel een cursus kinderyoga. Ging ik die op tijd afronden? Snel aan het googelen. Geweldige sites waar je allerlei gegevens zoals je laatste menstruatie kon invullen. Dan komen we eind september 2012 uit. Onze zoon is dan twee en een half. Wat mooi! Nog even verder googelen op de Chinese horoscoop, wat leuk we zitten in het jaar van de draak en ik ben zelf ook een draak! Allerlei informatie schoot me door het hoofd. Maar ook onzekerheid. Dat het allemaal goed mag gaan, vooral de eerste 12 weken. Inmiddels ben ik 35 jaar en weet ik van mijn vorige echo van onze zoon nog dat ze in het ziekenhuis best wezen op allerlei gevaren.

Het bijzondere nieuws vertellen

Het eten gekookt en manlief komt thuis. Hoe zal ik het hem vertellen? Omdat de zwangerschapstest voor mij zo verrassend kwam, besloot ik hem aan het eten te vragen zijn ogen dicht te doen. Dat deed hij en ik vroeg hem te voelen. Er ging niet direct een belletje rinkelen toen ik hem liet voelen aan het staafje. Hij keek en zei: echt waar? Is het zover, verwachten we een kind? Oh! Ik lachte breeduit. Ja echt waar! Maar we moeten wel de 12 weken afwachten en de echo.

De verloop van het jaar bekijken

Een nacht goed geslapen. Alles laten bezinken. De cursus kinderyoga is dit jaar prima af te ronden. Elke zaterdag rij ik vanuit Twente naar Almere. Sinds half januari volg ik verschillende modules, didaktiek, avonturen en meditatie. Deze eerste 2 modules zijn in januari en februari afgerond en de andere start in april. Vervolgens in juni nog een terugkomdag. Ondertussen ga ik in februari en maart stage lopen op een basisschool en ben ik van plan eind maart kinderyoga lessen op te zetten. Mijn eigen yogadocent bood me aan als freelancer de kinderyoga in haar bedrijf op te zetten en te starten. Wauw! Na 7 jaar invallen als lerares een mooie uitdaging. Je eigen lessen vorm geven! Ook zeiden ze tegen me als je al jaren in het onderwijs werkt, sluit de kinderyoga mooi op deze leservaring aan.

Tijgers en Draken

Ook verzon ik een naam. Voor de kinderyoga. Mijn man en onze zoon zijn tijgers in de Chinese horoscoop. Zoals eerder gezegd, ik ben een draak en het kindje dat we eind september 2012 verwachten ook! Het zal u nu niet verbazen dat de naam; Tijgers en Draakjes Kinderyoga helemaal past. Vorige week heb ik op internet gegoogeld naar een tijgerpak voor kinderen. En ja, ik kwam een mooie betaalbare tijgeroutfit maat 92 voor onze zoon tegen.

Nu mag tijgermanlief gaan fotograferen. In 2010 heeft hij niet voor niets een fotocursus voor zijn spiegelreflexcamera gevolgd. Hij mag.....juist met ons het bos in! Onze zoon in tijgerpak en ik als draak. Daar heb ik nog geen pak voor, maar goed. Mijn zoon mag ook best wat meer in the picture dan mij.

Nog geen 2

Kijken hoe Sebas reageert op een tijgerpak, het bos en een yogamat. Die yogamat werkt meestal goed. Zo gauw ik de mat voor mijn wekelijkse poweryogales te voorschijn tover, bespringt hij deze en rolt zich er in op en om. Mooi! Hopelijk doet hij dat ook in het bos.

yogakaart_tijger.jpg


Kinderyoga tip

DE TIJGER:

–    Je zit op handen en knieen
–    Strek je rechterarm naar voren
–    en spreid je vingers
–    Strek je linkerbeen recht naar achteren
–    Blijf even zo staan en wissel dan van arm en been
–    Dit kunt u of uw kind een paar keer afwisselen

In mijn stageles heb ik aan de kinderen gevraagd die de tijger deden, of ze met hun vooruitstekende hand een klauw kunnen maken.


Bij yoga is het erg belangrijk uw eigen grens aan te voelen. Blijf niet langer in een houding dan prettig voelt. Forceer niet, maar geniet.

***

Geschreven door Karin de Boer (Tijger en Draakjes Kinderyoga), moeder van Sebastiaan, bijna 2 jaar.

Helen Purperhart is de lerares van de kinderyogaopleiding die Karin volgt en heeft toestemming gegeven om de Kinderyogakaarten, die zij heeft ontworpen te gebruiken voor deze serie artikelen (zie www.kinderyoga.nl).

Lees hier meer kinderyogatips van Karin de Boer

Lees hier meer over overgewicht bij kinderen

Lees hier meer over een gezond kindergebit

Lees hier meer over belastingtips voor werkende ouders.