di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Gezondheid|Kinderyoga|Kinderyogakaart: Kameel

Kinderyogakaart: Kameel Speciaal

Beoordeel dit item
(10 stemmen)
kinderyoga kameelKinderyogakaart Kameel:

– Jullie zitten op je knieën met de rug naar elkaar toe
– Kom omhoog en geef elkaar een hand 
– Breng de armen omhoog en strek ze uit 
– Buig naar achteren en kijk omhoog
– Laat de handen los en ga weer zitten -Buig voorover en leg je handen voor je op de grond

Deze "Kameel" Kinderyogakaart komt uit de yogaspelkaarten van Helen Purperhart. "Het gaat om samenwerken, afspraken maken en elkaar vertrouwen en respecteren."

Bij yoga is het erg belangrijk je eigen grens aan te voelen. Blijf niet langer in een houding dan prettig voelt. Forceer niet, maar geniet.

Column:

Ping en dan...... sweet chillisaus

In deze zwangerschap hou ik van de combi sweet chillisaus en chips....... Mmmm als het even kan een laagje geraspte kaas over de chips, dit de oven in op 200 graden en dan PING! Een flinke scheut chillisaus erop. Jam jam....zegt Sebas ook. Ook op spinazie in bladerdeeg met pijnboompitten en pestosaus uit de oven gaat een scheut sweet chillisaus. Ook mijn man doet al mee aan het chilli gebeuren. Op het boodschappenlijstje staat alweer een nieuwe fles, want de bodem van de fles is in zicht.

Kinderyoga Tijgers en Draakjes

Op woensdagmiddag ontvang ik 2 kinderen en hun moeder voor de kinderyogales. Na een half uur yoga willen ze graag zelf kinderyogakaarten uitzoeken. Populair zijn de kinderyogakaarten die ze samen kunnen doen. De draak bijvoorbeeld of de rots. Ook zie ik de samenwerking tussen moeder en kind. Beiden zie ik genieten. Het kind dat kan vertrouwen en bouwen op de ouder. Resultaat; trots, blijdschap en samenwerking. De les sluit ik af met een meditatieverhaal.

Workshop Kinderyoga

Na een prettig kennismakingsgesprek op een plaatselijke BSO (Buiten Schoolse Opvang), uitleg van mijn kant over kinderyoga en rondleiding zetten we een aantal data vast dat ik workshops kinderyoga ga verzorgen. In november en december, als ik inmiddels bevallen ben ga ik elke week een uur kinderyoga geven. Blij stap ik weer op de fiets naar huis.

Kleuteryoga in Enschede

Ook krijg ik een email van de afdeling sport van gemeente Enschede n.a.v. mijn medewerking aan de nationale sportweek. Of ik iets kan betekenen voor kleuteryoga in een sportweek begin juli in Enschede. Het kan nog net begin juli, aangezien we eind september zijn uitgerekend. Enthousiast email ik terug dat ik graag meewerk. Al snel plannen we een ontmoeting om alles rondom deze sportweek voor kleuters te bespreken. Ook stel ik van te voren zelf een aantal kleuteryogalessen samen.

20 weken echo

De 20 weken echo. Spannend, zal alles goed zijn? Is het een meisje of jongen? Willen we dat weten? Bij Sebas wisten we het niet. We willen het nu ook als verrassing houden. Een buurvrouw geeft een tip: anders vraag je of ze het op willen schrijven en in een enveloppe wil doen. Dat doen we dus. Na een bijzondere echo, verlaten we blij met het goede nieuws dat tot zover de baby er gezond uitziet, de echoruimte. Met een gesloten enveloppe in de hand. We weten het nog steeds niet.

Tijgeren op het grote bed

Sebas springt, kruipt, knuffelt, boemst en rolt het liefst elke ochtend op het grote bed van paps en mams. Wakker is wakker, dus actie! De tijd van uitslapen is lang achter ons, zo lijkt en voelt het. We gaan binnenkort een babypop in het bed leggen, om onze tijger voor te bereiden om de komst van een baby. Verboden gebied om te boemsen en tijgeren in de buurt van de baby!

Spuwende draak

Naast de kinderyoga ben ik parttime beschikbaar als inval leerkracht. Afgelopen maand sta ik voor een groep 8 in Enschede. Vlak voor het einde van de schooldag krijg ik buikgriep. Ik waarschuw een collega en ren naar het toilet, net op tijd! Gelukkig gooi ik er alles makkelijk uit en nadat ik mijn handen was en mond spoel, sluit net op tijd voor de bel gaat, zonder dat ze het gemerkt hebben dat ik een spuwende draak was, voor de bel gaat, de schooldag af.

Kinder tv programma met yoga

Op televisie zien Sebas en ik een kinderprogramma “ Waybuloo”. He, de kinderen doen samen met de piplings aan yoga! Sebas kijkt nog een beetje toe, mams doet gelijk mee voor de tv. Ben zo blij, dat yoga steeds meer een plek krijgt in ons dagelijks leven. De focus gericht op zelf doen, energie krijgen en lekker bezig zijn met je eigen lijf. 'S avonds val ik vaak ontspannen in slaap naar dromenland.

***

Geschreven door Karin de Boer (Tijger en Draakjes Kinderyoga), moeder van Sebastiaan (2 jaar)

Helen Purperhart is de lerares van de kinderyogaopleiding die Karin heeft gevolgd en heeft toestemming gegeven om de Kinderyogakaarten, die zij heeft ontworpen te gebruiken voor deze serie artikelen (zie www.kinderyoga.nl).

Lees hier meer kinderyogatips van Karin de Boer

Lees hier meer over overgewicht bij kinderen

Lees hier meer over een gezond kindergebit

Lees hier meer over belastingtips voor werkende ouders.