di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Gezondheid|Kinderyoga|Met mams als Raket

Met mams als Raket

Beoordeel dit item
(9 stemmen)

kinderyoga_raket_sebas.jpgSebas is erg geïnteresseerd in de wereld om hem heen. Voorop in het zitje op de fiets wijst hij in het rond. Wat is daaat dan? Een boom. Wat is daaat dan? Een vrachtwagen. Hij probeert het na te zeggen in zijn eigen taal. Onze fietstocht is er 1 van hier een boom en nog een boom en dan t-auuutooo. Met zijn vinger wijst hij in het rond.

Tijger Sebas met mams als Raket

Het is er toch van gekomen. Sebas met mams op de foto als raket! Zwangere mams niet meer zo heel lenig maar, veilig zittend op de knieën met tijger Sebas, vastgelegd door een vriendin bij een heerlijke wandeling.

WAUW een woordje voor in het boek

Vanavond hebben we een verjaardag en doe ik mijn haar vast met een knip. Wat is daaat dan? Vraagt hij me als ik zijn pyjama aan doe. Hij pakt het uit mijn haar, proeft het en frummelt ermee. Vaak beland het ook op de grond als hij erop uit gekeken is. Gisteren ontdekte hij mijn oorbellen. Ene oor...wat is daaat dan? Vraagt hij. Een oorbel en ja, het andere oor wordt ook bekeken, nog een oorbel. Het klinkt zo schattig als hij me het vraagt. WAUW! Zegt hij dan. Te schattig en daarom wordt WAUW bij zijn eerste woordjes in zijn babyfotoboek geschreven.

De echo

We hebben een echo gehad. Als we aan de beurtzijn, even zoeken.....spannend. En ja hoor, daar is een beeld van ons kind. Wauw, een kindje. Het hartje klopt. Het ziet er tot nu goed uit zegt ze. Blij en opgetogen verlaten we de ruimte met echo foto's. We zijn alweer over de 12 weken.

Kinderyoga wat is daaat dan?

Onze zoon zegt het momenteel elke dag; Wat is daaat dan? Hier in de omgeving hoor ik als ik enthousiast vertel over de kinderyoga. Tja, wat is daaat dan kinderyoga? Kinderyoga is heel erg gevarieerd, bijvoorbeeld houdingen van de verschillende kinderyogakaarten van Helen uit de opleiding komen aan bod, muziek, samenwerken, een verhaal of korte gesprekjes, visualisatie en meditatie. Houdingen bijvoorbeeld een krab, een schildpad of ster. Samenwerkingsoefeningen zoals samen een boot maken of een draak. Dat het focus, balans en ontspanning kan opleveren. Het beste is dat de mensen zelf een kinderyoga les ervaren. Mensen die dat doen zeggen: dat is leuk en interactief!

Lekker bezig

Ondertussen heb ik stage gelopen op een basisschool, een artikel in een plaatselijk krantje met foto geschreven, advertenties gezet, enkele affiches mogen ophangen bij scholen, een mooie zaal geregeld, me ingeschreven voor een project activity4kids, waar kinderen kennis kunnen maken met een sport, eind april doe ik 2 ochtenden mee aan de nationale sportweek in Enschede en zijn we bezig met de folders. De folder is nog niet helemaal af. Momenteel helpt mijn zusje me aan de finishing touch door te tekenen. Gisteren liet ze me al enkele tekeningen zien: erg mooi! Ja dat voelt wel als lekker bezig zijn.

Het loopt nog niet zo storm

Na alle bovenstaande acties stond ik woensdagmiddag begin april samen met het kindje in mijn buik in de zaal die ik had gehuurd. Geen aanmelding via internet en geen reacties op mijn mobiele telefoon. Een yogamap met Kinderyogalessen onder de arm, de kinderyogakaarten en het zeegeluidenapparaat aan. Tja ik ben wel heel enthousiast over de kinderyoga.....maar ja hoe krijg je ouders en hun kinderen enthousiast? Mmm ik werd een stuk realistischer. Misschien zitten de kinderen al op een sport? Hebben ze zwemles? Thuis kreeg ik hoofdpijn en voelde ik teleurstelling.

Een weekje later

Een week later kreeg ik een aanmelding van een bekende van me en haar 2 kinderen. Ze was nieuwsgierig geworden door het artikel over Kinderyoga in het plaatselijk krantje en besloot een proefles te nemen met haar 2 kinderen. Zelf deed ze ook mee, zo kon ze ook zien wat daaat dan is Kinderyoga. Eindelijk kon ik weer les geven. Fijn, spannend en de eerste 15 minuten was ik best zenuwachtig. Twee dagen later sprak ik haar en zei ze dat ze de week erop weer kwam met haar kinderen. WAUW!

Kinderyoga tip

kinderyoga_raket.jpg

RAKET:

–    Je staat met gebogen knieën
–    Je partner staat voor je
–    Pak elkaars handen vast
–    Je partner gaat voorzichtig op je knieën staan
–    Je partner strekt zijn armen en benen
–    Leun naar achteren en houd elkaar in balans
–    Laat je partner voorzichtig afstappen


In de les heb ik aan de kinderen gevraagd die de raket deden, of ze op een matje wilden staan en dat 1 leerling helpt met afstappen.

Bij yoga is het erg belangrijk uw eigen grens aan te voelen. Blijf niet langer in een houding dan prettig voelt. Forceer niet, maar geniet.

***

Geschreven door Karin de Boer (Tijger en Draakjes Kinderyoga), moeder van Sebastiaan, bijna 2 jaar.

Helen Purperhart is de lerares van de kinderyogaopleiding die Karin volgt en heeft toestemming gegeven om de Kinderyogakaarten, die zij heeft ontworpen te gebruiken voor deze serie artikelen (zie www.kinderyoga.nl).

Lees hier meer kinderyogatips van Karin de Boer

Lees hier meer over overgewicht bij kinderen

Lees hier meer over een gezond kindergebit

Lees hier meer over belastingtips voor werkende ouders.

Meer in deze categorie: Een snotterend knijpbeertje »