vr19012018

vrijdag 19 januari 2018

Je bent hier:Home|Hele gezin|Dagindeling|Uitbesteden huishoudelijke taken

Uitbesteden huishoudelijke taken

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

huishoudelijke hulp gezocht.jpgWerkende ouders met baby's en kleine kinderen zitten in het spitsuur van hun leven. Ze komen vaak niet toe aan de dagelijkse huishoudelijke taken zoals boodschappen doen, eten koken en huishoudelijk werk. Dit levert een hoop stress op. Tijd dus om te bekijken of een aantal praktische taken in huis niet eens anders aangepakt kunnen worden.

Hierbij een aantal tips en een paar handige sites waar u direct taken kunt uitbesteden.

- Maak gebruik van een boodschappendienst

- Zoek een huishoudelijke hulp

- Gebruik af en toe kant en klare maaltijden

- Laat het los, probeer niet perfect te zijn!

Maak gebruik van een boodschappendienst

Er zijn diverse winkels die een boodschappendienst kennen. De bekendste is wel Albert. Een bezorgdienst van produkten van Albert Hein, Gall & Gall en Etos. Hier kunt u dus in één keer alle boodschappen halen, ook luiers en andere zware boodschappen. De prijzen zijn hetzelfde als in de winkel. De aanbiedingen uit de winkel gelden vaak ook via Albert. Thuis bezorgen kan vanaf € 4,95. Kijk hier of deze dienst ook bij u in de buurt wordt aangeboden. Of informeer bij uw lokale winkelier voor een bezorgdienst.

Huishoudelijke hulp

Stofzuigen, sanitair schoonmaken, ramen lappen, strijken. Het zijn maar een paar van de huishoudelijke werkzaamheden waar werkende ouders moeizaam aan toe komen. Er zijn echter volop mogelijkheden om dit soort klussen uit te besteden. Er blijft dan meer tijd over voor je kind(eren) en jezelf.

- Vindt een huishoudelijke hulp via internet. Kijk daarvoor op regeltante.nl. Per uur kun je denken aan een bedrag vanaf € 8,00. Vaak wordt € 10,00 gevraagd, in sommige steden nog wat meer.
- Alleen het strijkwerk uitbesteden? Kijk op strijkservice.nl . Daar vindt u een overzicht van alle strijkdiensten bij u in de buurt. Ook zijn er in grotere steden en op sommige stations wasserijen met een strijkdienst (€1,50 - €3,00 per overhemd). Na het werk kunnen daar de schone en gestreken overhemden worden opgehaald.
- Misschien ken je iemand, een buurvrouw, vriendin of tante die tegen betaling wel wat huishoudelijke taken van je zou willen overnemen.

Kant en klare maaltijden

Kant en klare maaltijden kun je tegenwoordig gewoon bij de supermarkt kopen, er zijn zelfs redelijke verantwoorde varianten. Een paar minuten in de magnetron en klaar. Lekker zijn bijvoorbeeld de verse maaltijden van Albert Hein, verkrijgbaar via albert.nl. Nog apart toevoegen de verschillende maaltijden.
Ook kun je ervoor kiezen om in de weekend/vrije dagen extra te koken, zodat je deze op de volgende werkdag kunt eten. Wat ook een prima optie is voor af en toe: het laten bezorgen van een kant en klare maaltijd. Naast pizzeria's en de Chinees, vind je hier ook de Thaise keuken en diverse andere wereldse keukens.

Laat het los!

Je hoeft niet per se iedere dag een uitgebreide maaltijd te koken (een bruine boterham met kaas of kipfilet en schijfjes komkommer is ook heel gezond). Het stofzuigen en de wc's schoonmaken kunnen ook nog veel een dagje wachten. Ook op het strijken kan heel veel tijd worden bespaard. Niet alles hoeft gestreken te worden. Indien kleding direct na het drogen (aan wasrek of droger) strak wordt opgevouwen, ziet het er best goed uit. Zeker bij baby- en kinderkleding en beddengoed is strijken niet noodzakelijk. Dit scheelt iedere week uren werk! Uiteraard blijven er altijd kledingstukken die wel gestreken moeten worden. Je ziet jezelf al aankomen in je verkreukelde overhemd of blouse op een vergadering.

Lees hier meer tips over time-management!

Lees ook: keuzes maken essentieel als werkende moeder van jonge kinderen