di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Hele gezin|Werk|Fors minder kinderopvang na bezuinigingen

Fors minder kinderopvang na bezuinigingen Speciaal

Beoordeel dit item
(1 Stem)

kinderen_kdv.jpgEigenlijk is de uitslag van onze poll niet anders dan schokkend te noemen. Meer dan eenderde van de ouders zegt minder kinderopvang te gebruiken dan voor de bezuinigingen! En nog eens een kwart overweegt dit in de nabije toekomst.

Naar aanleiding van de berichten in diverse landelijke dagbladen vorige week waarin te lezen was dat driekwart van de kinderdagopvangorganisaties het aantal kinderen ziet afnemen sinds de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag besloot TipsWerkendeOuders een poll te houden onder haar lezers.

Meer dan 300 werkende ouders vulden deze poll in en gaven daarmee aan welke gevolgen de bezuinigingen voor hun hebben gehad op het gebruik van reguliere kinderopvang, zoals kinderdagverblijf of gastoudergezin. Wat blijkt: een enorme groep werkende ouders ondervindt directe gevolgen en niet alleen financieel!

Een groot deel is minder kinderopvang gaan gebruiken en regelt het dus op een andere manier. Eenderde is minder kinderopvang gaan gebruiken sinds de bezuinigingen, een kwart overweegt dit in de nabije toekomst te gaan doen. Ruim een kwart blijft gewoon hetzelfde aantal uren kinderopvang gebruiken en daarnaast blijft 13% waarschijnlijk hetzelfde aantal uren gebruiken. Kijk hier voor de meer recente resultaten van de poll.