di16012018

dinsdag 16 januari 2018

Je bent hier:Home|Hele gezin|Werk|Ga werken of betaal je studie terug!

Ga werken of betaal je studie terug!

Beoordeel dit item
(7 stemmen)
huishouden_stofzuigenNiet-werkende vrouwen zijn deze week ineens volop in het nieuws dankzij minister Bussemaker van Onderwijs. Ze teren nog te vaak op de zak van hun echtgenoot, schrijft ze in een nota over emancipatie.


Niet alleen omdat hun huwelijk kan stranden moeten vrouwen volgens Bussemaker financieel onafhankelijk zijn. "Veel gehuwde, niet-werkende vrouwen lijken zich niet te realiseren dat, als het inkomen van hun man wegvalt, het gezin niets heeft om op terug te vallen."

Moeders zouden eens af moeten van het schuldgevoel over hun gezin, dat kan best wel even zonder hun. En verder mogen vrouwen zich wel eens realiseren dat de overheid flink in hun opleiding heeft geïnvesteerd. Het blijkt te vaak dat de mannen carrièrre maken en de vrouwen thuis blijven met een kleine deeltijdbaan. Thuis achter de stofzuiger met je diploma aan de muur? Betaal die studie dan maar terug!

Helaas is de kinderopvang dit jaar voor veel huishoudens een stuk duurder geworden en waren de wachtlijsten tot vorig jaar nog erg lang. Wellicht is het ook eens goed voor de minister om te kijken hoe het met de randvoorwaarden is gesteld.

Kortom, wat vinden jullie daarvan? Mag de politiek zich bemoeien met hoe gezinnen dit thuis regelen of is dat toch vooral iets voor jezelf om te bepalen? En hoe hebben jullie het zelf thuis geregeld? Geef hieronder je mening!Bron: NRC.nl