wo17012018

woensdag 17 januari 2018

Je bent hier:Home|Peuter|Speeltips peuter|Boeken peuters: van Woezel en Pip tot Jip en Janneke

Boeken peuters: van Woezel en Pip tot Jip en Janneke

Beoordeel dit item
(1 Stem)

boeken_peuterIn dit artikel vind je een kleine selectie van leuke boeken voor je peuter. Boeken waar je peuter eindeloos veel plezier aan zal beleven en die je iedere avond (en natuurlijk overdag) weer opnieuw kunt voorlezen. Populair op dit moment zijn vooral: de Woezel en Pip boeken, 'Waar is de Taart', 'Raad eens hoeveel ik van je hou', maar ook de Jip en Janneke boeken blijven enorm leuk. De Woezel en Pip boeken kunnen al vanaf 1,5 tot 2 jaar worden voorgelezen, voor de Jip en Janneke boeken moet je peuter wel een jaar of 3 zijn.

Woezel en Pip op Vakantie (= deel 3) (vanaf 1,5 jaar)

Geschreven door de inmiddels overleden Guusje Nederhorst. De boekje gaan over twee hondjes Woezel en Pip die dikke vriendjes zijn en allemaal leuke avonturen beleven in de Tovertuin. Het is echt heel lief geschreven allemaal. Van deel 3 worden de liedjes van de bijgaande cd door allemaal bekende Nederlanders gezongen. Die liedjes cd is echt een enorme aanrader. Liedjes waar je als volwassene met plezier heel wat keren naar kunt luisteren. "O, ik voel me fijn, ik zou geen ander willen zijn, O, ik voel me blij van binnen, elke dag maakt me zo blij" (daar wordt toch iedereen blij van). Elk liedje is door een andere bekende Nederlander gezongen (oa. Guusje Nederhorst, Herman van Veen, Marco Borsato etc).

Tijn in de winkel (vanaf 2 jaar)

Eigenlijk zijn alle boekjes uit deze Kimio-serie aanraders. Ze zijn goed en duidelijk geschreven en je leest ze ook met plezier 100x voor, dat kun je lang niet van alle boekjes zeggen. Boodschappen doe je heel vaak en daarom is dit boekje zo leuk en herkenbaar voor je peuter.

Kaatje en mama's buik (vanaf 2 jaar)

Over een broertje of zusje krijgen - erg leuke tekeningen in de Kaatje en Karel serie (Liesbet Slegers en Clavis)

Kaatje en Karel (vanaf ruim 2 jaar)

Over samen met een vriendje of vriendinnetje spelen (verder zie boven)

Waar is de taart (vanaf ruim 2 jaar)

Taart wordt gestolen en ondertussen gebeurd er van alles in het verhaal (van Thé Tjong-Khing).

Boek zonder woorden maar fantastische tekeningen met eindeloos veel vertelmogelijkheden die de fantasie van je kind ook blijven prikkelen. Hoe ouder je kind wordt hoe anders het boek gebruikt gaat worden.

Jip en Janneke (vanaf ruim 3 jaar)

Blijft toch leuk, en nog steeds verkrijgbaar (o.a. bij de Hema, of 2e hands).

Raad eens hoeveel ik van je hou (vanaf ruim 3 jaar)

Over Hazeltje en Grote Haas  die elkaar vertellen hoeveel ze van elkaar houden. Wel tot aan de maan en terug! Dat is wel een erg lieve manier om de dag voortaan mee af te sluiten.


Voor jongere kinderen zijn boekjes met foto's heel erg leuk. Van dieren en voorwerpen. En boekjes met flapjes. Het hoeven ook niet per se dure boekjes te zijn. Je kunt ook gewoon af en toe eens bij een witte boekenhal kijken of ze wat leuks hebben.

Lees ook:

Help, mijn kind wil niet eten!

Het belang van voorlezen

Voorleestips voor je peuter

Je peuter leert praten

Speelgoedtips voor je peuter

Knutselen in de lente

Knutselideeën met je peuter voor in de herfstKnutselen en spelletjes in de winter

Columns:

Thee- en suikerzakjessorteercentrum

Klagen mag!

Moederschap en ontspanning

Kinderpartijtje hoera, of toch niet (vanaf welke leeftijd)?