Print deze pagina

Knutselen in de lente

Beoordeel dit item
(8 stemmen)

knutselen_in_lente.jpgWanneer het voorjaar eraan komt, krijgen jij en je peuter weer extra zin om naar buiten te gaan na een winter met relatief veel binnen zijn. Maar omdat we toch in Nederland wonen, zijn er ook in het voorjaar nog veel regenachtige dagen. Dagen waarop je uitstekend met je peuter binnen kunt knutselen en spelletjes doen met het thema lente.

 

 

Voorjaars bloempot

Met dit knutselen haal je direct het voorjaar in huis. Hiervoor heb je een aantal tijdschriften en een bloempotje nodig waar later een hyacint of blauwe druifjes in kunnen staan. Knip uit de tijdschriften allemaal plaatjes van bloemen en vogeltjes. Beplak de buitenkant van de bloempot met de bloemenknipsels uit de tijdschriften. Om het mooi te houden kun je de pot zelf later even met lak inspuiten of met een kwast aflakken. Dit is ook een leuk cadeau voor oma of om met een paasbrunch weg te geven.

Paasei schilderen of beplakken

Knip uit stevig karton of papier een groot paasei, dit mag in een mooie kleur maar wit is ook prima. Laat je kindje van verschillende kleuren crêpepapier kleine propjes maken. Plak deze met peuterlijm per kleur op het ei of juist door elkaar. Net wat je kind mooi vindt. Geen crêpepapier in huis? Je kunt je kindje ook uit een aantal tijdschriften leuke afbeeldingen laten scheuren en deze laten opplakken of het ei mooi laten beschilderen!

Moederdag hart

Deze moet natuurlijk door papa en zijn peuter gemaakt worden. Knip een hart (ongeveer 20 cm) uit rood karton of stevig rood papier en een hart uit wit karton of stevig wit papier. Laat je kind met zijn handen afdrukken maken op beide hartjes. Op het rode hart met witte verf en op het witte hart met rode verf. Zet de harten door middel van een inkeping haaks op elkaar. Maak een gaatje aan de bovenkant en doe hier een touwtje omheen. En klaar is het hart vol liefde dat je kind persoonlijk van zijn of haar moeder heeft gemaakt! Nu nog even dichten...

Vaderdag mannetje

Een leuk vaderdag cadeau voor papa die mama met haar peuter kan maken. Laat je peuter in twee verschillende kleuren een voetafdruk maken op stevig papier en knip deze uit. Blaas vervolgens een ballon een beetje op (ongeveer 20 centimeter doorsnede). Teken hierop een gezichtje. Plak de voetafdrukken netjes naast elkaar op gekleurd papier en knip deze met en halve centimeter speling rondom uit. Maak tussen de voetafdrukken in een klein gaatje waar het tutje van de ballon doorheen kan. Het mannetje is nu klaar. Nu nog een gedichtje maken.

Schaap

Knip uit wit karton of stevig papier een schaap. Laat je kind zelf het schaap vrijwel volledig insmeren met peuterlijm. Beplak het schaap met wattenbolletjes (kant en klaar te koop bij drogist). Voor de oogjes kun je uit zwart papier twee oogjes knippen en deze zelf laten opplakken. Je peuter zal reuzetrots zijn op zijn lieve zachte schaapje.

Overzicht leukste buitenspeelspelletjes

Help, mijn kind wil niet eten!

Het belang van voorlezen

Voorleestips voor je peuter

Je peuter leert praten

Speelgoedtips voor je peuter

Knutselideeën met je peuter voor in de herfst

Knutselen en spelletjes in de winter

Columns:

Thee- en suikerzakjessorteercentrum

Klagen mag!

Moederschap en ontspanning

Kinderpartijtje hoera, of toch niet (vanaf welke leeftijd)?