za20012018

zaterdag 20 januari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|30 weken zwanger: slecht slapen tijdens zwangerschap

30 weken zwanger: slecht slapen tijdens zwangerschap

Beoordeel dit item
(6 stemmen)

30 weken zwangerJe bent inmiddels 30 weken zwanger. Je buik is inde afgelopen periode van je zwangerschap enorm gegroeid. Je buik zal je bij diverse dagelijkse bezigheden in de weg zitten.
Vervelender is het nog wanneer je slecht slaapt doordat je geen prettige slaaphouding kunt vinden of heel vaak naar de wc moet.

Je baby met 30 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Nu je 30 weken in verwachting bent, is het gewicht van je baby toegenomen tot bijna anderhalve kilogram. Je baby is ongeveer 36 centimeter lang. Je baby begint zich steeds beter bewust te worden van alle omgevingsgeluiden. Natuurlijk hoort hij al een tijdlang het gerommel van je darmen en het geruis van je bloed. Maar hij zal ook de komende weken ook leren om de liedjes te herkennen die jij voor hem zingt en de stem van papa. Ook kan hij schrikken van plotselinge harde geluiden.

Jijzelf met 30 weken zwangerschap

Je kunt in deze fase van je zwangerschap gaan merken dat je last krijgt van gezwollen vingers, voeten en enkels, zeker als het warm weer is in de zomer hebben veel zwangere vrouwen hier last van. Deze gezwollen vingers en enkels zijn als het ware een milde vorm van oedeem die gebruikelijk is in deze fase van je zwangerschap. Het is echter van groot belang dat je snel contact opneemt met je verloskundige als je last krijgt van extreme zwelling van handen of in het gezicht. Dit kan wijzen op zwangerschapsvergiftiging. Dan is snel medisch ingrijpen mogelijk noodzakelijk.

Slapen wordt waarschijnlijk steeds lastiger voor je, dit is iets waar de meeste zwangere vrouwen last van hebben. Het is moeilijk om nog een comfortabele slaaphouding te vinden. Het beste is nu om in een zijligging te slapen. Wanneer je op je rug slaapt kan er een ader afgekneld worden. Het gevolg daarvan is dat er een minder goede doorbloeding is vanuit je onderlichaam. Je merkt dan dat je duizelig wordt als je op je rug ligt en onrustig slaapt. Maar lang niet alle zwangeren hebben hier last van.

Vind je het lastig om een comfortabele slaaphouding te vinden op je zij, probeer het dan eens met een kussen tegen je buik en tussen je knie. Je ontlast dan je bekken en ondersteunt je buik. Veel zwangere vrouwen vinden dit de prettigste houding om in te slapen. Het heeft de voorkeur om op de linkerzijde te slapen. Dan is de doorbloeding het meest optimaal! Gewend om op je rechterzij te slapen, niets aan de hand. Ook op de rechterzijde zal het je baby aan niets ontbreken.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met checklist van alles wat je moet regelen rondom je zwangerschap! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lazen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Ga naar de zwangerschapscalculator

Ga verder naar 31 weken zwanger zijn

Ga terug naar 29 weken zwanger zijn

Plaats hieronder je reactie en ontmoet andere zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 57287 keer