wo17012018

woensdag 17 januari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|5 weken zwanger: je bent nu echt overtijd

5 weken zwanger: je bent nu echt overtijd

Beoordeel dit item
(38 stemmen)

5 weken zwangerJe bent nu 5 weken zwanger en echt overtijd. Waarschijnlijk vind je alleen het overtijd zijn onvoldoende bewijs en wil je je zwangerschap graag bewijzen met een zwangerschapstest. Vraag je je af vanaf wanneer je de zwangerschapstest kunt doen? Dat kan vanaf de eerste dag dat je normaal ongesteld zou worden. En wellicht rijst de vraag zodra je weet dat je zwanger bent: Zwanger, en wat nu? Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt wat er ineens allemaal op je afkomt.

Je kunt je onderaan het artikel inschrijven voor het superleuke Zwangerschaps-ebook dat je helemaal GRATIS kunt ontvangen! Het staat vol met waardevolle informatie over je zwangerschap en groei van je baby! Het zal veel van je vragen beantwoorden! Bovendien krijg je nu als bonus ook nog eens de uitgebreide Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen! Schrijf je hieronder dus snel in!

Je baby bij 5 weken zwangerschap

Je baby is nu zo'n 2 millimeter lang. Het is een klompje cellen dat zich razendsnel deelt en ontwikkeld. Er wordt nu zelfs al een begin gemaakt met de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel van je baby. Er komen kleine stompjes die zich later ontwikkelen tot armpjes en beentje. Je baby is nu met het blote oog te zien en heeft ongeveer de grootte van een rijstkorreltje.

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Jijzelf bij 5 weken zwangerschap

De zwangerschapstest meet de hoeveelheid hCG hormoon in je bloed. Dit zwangerschaphormoon komt via je nieren ook in je urine terecht. Je kunt de zwangerschapstest eenvoudig doen door over het staafje te plassen en even een paar minuten te wachten. Wanneer de test positief is, dan ben je zeker zwanger. In onze handige zwangerschapscalculator kun je direct de vermoedelijke geboortedatum van je kindje uitrekenen. Maar dat niet alleen je kunt hier ook direct uitrekenen hoe lang je zwanger bent als je met vakantie gaat, je naar die bruiloft gaat of wanneer je de 20 weken echo moet inplannen. Harstikke handig dus.
Hier lees je meer wanneer je kunt verwachten wanneer je buik zichtbaar wordt aan de buitenkant.
Zodra je zeker weet dat je zwanger bent, kun je al contact opnemen met een verloskundige voor het maken van een eerste afspraak en de eerste echo. Lees hier meer over wat je kunt verwachten van deze eerste echo.Is de test negatief en denk je toch zwanger te zijn, wacht dan nog een paar dagen en doe nog een keer de test. 5 Weken zwanger is natuurlijk nog vroeg, doe de test daarom de tweede keer met ochtendurine, dan is de concentratie van het zwangerschapshormoon hoger. Als je zwanger bent, zou de test deze keer zeker positief moeten zijn. Het hormoon hCG kan ook vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen helpen zwanger te worden en het wordt gebruikt voor een medicijn dat bij jongentjes de balletjes laat indalen.

Als je in verwachting bent wil je er natuurlijk alles aan doen om zo gezond mogelijk te leven. Het is daarom goed om je te realiseren dat er een aantal voedingsmiddelen zijn die je beter kunt laten staan. Wat je wel en niet kunt eten tijdens je zwangerschap kun je hier lezen.

Bloedverlies begin zwangerschap

250x250

Soms kun je wat bloed verliezen in het begin van je zwangerschap. In de meeste gevallen is dat onschuldig. Doordat je baarmoedermond nu extra sterk doorbloed is, knapt er wel eens een klein bloedvaatje waardoor je een paar druppels bloed verliest of wat gekleurde afscheiding hebt. Komt dit regelmatig voor, ga dan even naar je verloskundige of huisarts. Een wondje aan de baarmoedermond kan bijvoorbeeld de oorzaak zijn.

Bijna iedere zwangere is wel eens bang voor een miskraam. Bedenk dan dat de oorzaak van een miskraam bijna altijd een foutje in de ontwikkeling van de baby is. De baby is dan gewoon niet levensvatbaar en wordt door de natuur afgestoten. Hier kun je meer lezen over de symptomen van een miskraam. Soms hoor je wel eens verhalen over vrouwen die 'gewoon' ongesteld zijn en toch zwanger blijken te zijn. Kan dat? Daarover kun je hier meer lezen.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor:

"Zo leuk om nu al te lezen hoe je baby gaat groeien in je buik. Bedankt!"

Lianne (5 weken zwanger)

 

“Ik vind het E-book echt top!!!”

 

Sandra(9 weken zwanger)


Ga verder naar 6 weken zwanger zijn

Ga terug naar 4 weken zwanger zijn

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 115754 keer