Het Zeeuws Biologisch Museum wordt Terra Maris, het Zeeuwse museum voor natuur en landschap!

Het huidige Zeeuws Biologisch Museum heeft op 31 oktober 2005 haar deuren gesloten en zal het komende half jaar worden omgevormd tot een museum voor natuur en landschap. Het is de bedoeling om daarin op een spannende en aansprekende manier informatie te geven over natuur en landschap in Zeeland. De relatie met de internationaal gezien unieke ontstaansgeschiedenis van het Zeeuwse land, de wisselwerking tussen mens en natuur, zal daarin centraal staan.

Voor de omvorming van ZBM naar museum voor natuur en landschap wordt het geheel op drie punten aangepast:

  • Op het binnenplein, voor het museum, wordt een nieuwe ontvangstruimte gebouwd. Daarin komt de balie, de museumwinkel en het museumcafé.
  • In het bestaande gebouw zal een nieuwe tentoonstelling worden ingericht. In de linkervleugel komt een vaste expositie over de ontstaansgeschiedenis van Zeeland, met onderwerpen als de wisselwerking tussen zee en rivieren, het Zeeuwse oerlandschap, de eerste bewoning, de geschiedenis van bedijken, landverlies, verdronken dorpen en nieuwe natuur.In de rechtervleugel komt een tentoonstelling rond het thema ‘wandeling door de Zeeuwse natuur’. Die tentoonstelling wordt opneembaar gemaakt, zodat in deze vleugel ook wisselexposities kunnen worden opgesteld.
  • De heemtuin blijft grotendeels in tact. Het is de bedoeling de tuin spannender, speelser en leuker te maken door er elementen aan toe te voegen. Mede hierdoor zal de aansluiting met de binnen-tentoonstelling verder worden versterkt.

De nieuwbouw op het voorplein is op 2 november 2005 gestart, nadat eerst de platanen zijn verhuisd naar een plaats tegenover het museum. De voorbereidingen voor de nieuwe expositie zijn in volle gang.

Het is de bedoeling om met ingang van het nieuwe seizoen de deuren weer te openen als museum voor natuur en landschap.

Het hele project wordt mogelijk gemaakt dankzij een Europese subsidie in het kader van Interreg III, met daarnaast bijdragen van de Provincie Zeeland en het Ministerie van Economische zaken.

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Shanna, nieuwe blogger op tipsvoorwerkendeouders.nl. Ik ben 28 jaar en ik heb 2 meiden van 4 en 7. Ik ben 6 maanden geleden weer begonnen te werken toen de jongste naar school mocht. Ik vind het heerlijk, maar ook een heel gepuzzel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.