Al voorbereid de lente in

De lente komt eraan, en voor de meeste werkende ouders is dat een ontzettend drukke tijd. Na even heerlijk lui van de feestdagen te hebben genoten, begint het werkende leven nu weer. Dat is voor het hele gezin even omschakelen! Gelukkig zijn er veel zaken die jij en je partner alvast van tevoren kunnen regelen. Wij geven graag wat tips. Dat scheelt weer zodra de drukte is begonnen!

Bestel veel online

Tegenwoordig valt vrijwel alles online te bestellen. Maak hier dus ook gebruik van! Als je in het weekend bepaalt wat je wilt eten, kun je de benodigdheden voor het eten aan het begin van de week thuis laten bezorgen. Boodschappen laten bezorgen is natuurlijk al een redelijk bekend concept, maar er is nog veel meer mogelijk. De boxsprings waar jouw kinderen al een paar maanden om vragen, maar waar jullie nog niet aan zijn toegekomen? Die kun je ook thuis laten bezorgen. En het eten voor je geliefde huisdieren? Ook daar zijn speciale sites voor te vinden. Door online een beetje slim te zoeken, kom je al ver!

Maak maaltijden alvast klaar

Maaltijden alvast klaarmaken, en in de koelkast bewaren. Het is de afgelopen paar jaar een trend geworden, wat best begrijpelijk is. Niemand wil nog de hele avond in de keuken staan na een dag hard werken! Ook voor maaltijden voorbereiden zijn online veel tips te vinden. Goede recepten die ook lekker zijn als ze opnieuw worden opgewarmd, handige bakjes waarin je warme en koude ingrediënten apart kunt bewaren, en ga zo maar door. Daarnaast zorgt een goede etensplanning ervoor dat het huishouden een stuk gezonder eet. Het wordt een stuk minder verleidelijk om pizza te bestellen als er nog eten in de koelkast staat!

Betrek je kinderen bij het huishouden

Veel jonge ouders vergeten dat hun kinderen ook zeer goed kunnen helpen met het huishouden. Natuurlijk kan een kleutertje nog niet zelf het hele huis stofzuigen, maar er is zeker wel een goede balans te vinden. Laat je jongere kinderen bijvoorbeeld zelf het beddengoed van hun dekens en matras halen en in de wasmand stoppen. Zo leren ze al vanaf jonge leeftijd dat het heel normaal is om je ouders een handje te helpen. Zodra je kinderen iets ouder zijn, kunnen ze ook meehelpen met het koken of schoonmaken. Zo worden klusjes een stuk gezelliger.

Neem op tijd pauze!

De eerste maand na de feestdagen zal altijd een beetje hectisch blijven, en dat is helemaal oké. Zolang je partner en jij een goede taakverdeling hebben, komen jullie er samen doorheen. Bovenstaande tips kunnen ook een groot deel van de stress wegnemen, maar het belangrijkst om te onthouden is dat het allemaal niet perfect hoeft te lopen. En geloof ons: de zomervakantie komt er ook vanzelf weer aan!

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Shanna, nieuwe blogger op tipsvoorwerkendeouders.nl. Ik ben 28 jaar en ik heb 2 meiden van 4 en 7. Ik ben 6 maanden geleden weer begonnen te werken toen de jongste naar school mocht. Ik vind het heerlijk, maar ook een heel gepuzzel.