Kamperen op een minicamping is ook leuk voor gezinnen met kinderen

Wanneer je lekker op vakantie wilt met het hele gezin, wil je natuurlijk wel een camping die leuk is voor het hele gezin. Zo kun je kijken naar grote campings waar ze veel aanbieden. Toch hoef je niet per se op zoek te gaan naar een grote camping.

Belangrijk om te onthouden is dat er ook kleinere campings zijn die ook leuk kunnen zijn voor het hele gezin. Neem bijvoorbeeld een minicamping: je hebt op een minicamping meer rust, leuke activiteiten en je hoeft overal niet zo ver voor te lopen. Een minicamping heeft dus veel voordelen. Hieronder lees je nog meer redenen waarom een minicamping leuk is voor het hele gezin.

Wat is een minicamping?

Een minicamping is een klein stukje grond waar je kunt gaan kamperen. Dit kan zijn op het terrein van een boer of een ander persoon. Normaal staat een minicamping in het buitengebied en daarom is het ook leuk om de omgeving te ontdekken. Op een minicamping heb je alle faciliteiten die je nodig hebt om lekker te kunnen kamperen, een voorbeeld van een leuke minicamping is Camping De Beerte.

Op vele campings kun je gerust staan met je caravan of tent. Je kunt ook een camper huren om gezellig samen in te kamperen. Dat is natuurlijk lekker makkelijk, je hoeft geen tent, caravan of iets anders dergelijks mee te nemen. Het enige dat je meeneemt is jouw camper. Er zijn dus genoeg opties om lekker op vakantie te gaan met je gezin en te starten met genieten.

Verschillen minicamping en een ‘normale’ camping

Een minicamping is natuurlijk heel anders dan een reguliere camping. Allereerst is de grootte van de camping een verschil. Een minicamping is ook daadwerkelijk een minicamping. Er zijn niet zoveel kampeerplekken te vinden. Wel zorgt dat voor meer rust en een gezellige sfeer op de camping. Bij een reguliere camping kunnen een stuk meer mensen kamperen, het verschilt natuurlijk wel per camping hoeveel plekken er zijn. Bij een reguliere camping moet je over het algemeen wel verder lopen voor bijvoorbeeld het zwembad of de sanitaire voorzieningen.

Verder is de plek van een minicamping vaak bij een boer. De omgeving van de camping is ook daarmee heel anders dan een reguliere camping. Ook is de camping heel anders ingericht voor een ander publiek. Bij een reguliere camping heb je veel meer dingen te doen voor een groter publiek. Bij een minicamping heb je meer contacten met de gasten en de eigenaar, en kun je lekker je gang gaan om de omgeving te ontdekken.

Waarom kan een minicamping leuk zijn voor gezinnen?

Een minicamping is voor jonge gezinnen ideaal om vakantie te vieren. Het is namelijk lekker kleinschalig en je kunt in je eigen bubbel blijven om lekker vakantie te vieren. Het is goed om weg te gaan uit een drukke stad en lekker in de boerennatuur tot leven te komen.

Ook voor de kinderen kan een uitstapje op een minicamping erg verfrissend en educatief uitpakken. Zo kunnen ze over de natuur leren wat er in de omgeving te vinden is, zijn er genoeg activiteiten in de buurt te vinden en kunnen ze ook nog lekker zwemmen in een zwembad of meer. Verder is een minicamping ook leuk voor de oudere kinderen, want er is genoeg te beleven en te ondernemen.

Denk hierbij aan suppen, op een bootje varen, kanoën en zo heb je nog veel meer wateractiviteiten. Een speelparadijs is op een minicamping niet weg te denken, iedereen kan lekker de energie kwijt en genieten van leuke glijbanen. Bovendien hoef je je over eten niet druk te maken: in de buurt zijn genoeg leuke streekrestaurants te vinden waar je de lekkerste gerechten kunt proeven. Redenen genoeg dus om eens een minicamping te gaan bezoeken met je gehele gezin.

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Shanna, nieuwe blogger op tipsvoorwerkendeouders.nl. Ik ben 28 jaar en ik heb 2 meiden van 4 en 7. Ik ben 6 maanden geleden weer begonnen te werken toen de jongste naar school mocht. Ik vind het heerlijk, maar ook een heel gepuzzel.