Laptoptas, sleeve of rugtas: welke kun je het best kopen?

Er zijn zoveel manieren om je laptop veilig te vervoeren: een tas, een sleeve, een rugtas… Welke optie is voor jou het meest geschikt? Dat ligt maar net aan hoe ver je moet reizen, hoeveel ruimte je nodig hebt, en hoe je je spullen wilt organiseren. We nemen elke optie uitgebreid door.

Laptop sleeve (of laptop hoes) voor alleen je laptop

Ga je met alleen je laptop op pad? Dan voldoet een laptop sleeve. We noemen dit ook wel eens een laptop hoes. Tegenwoordig heb je ook sleeves waar je nog wat ruimte hebt voor accessoires. Daar houdt het ook wel op: je kunt het niet echt als een tas gebruiken. Wel beschermt de sleeve uitbundig tegen krassen en stof. Daarmee voorkom je dat je laptop beschadigd raakt.

Natuurlijk kun je er altijd nog voor kiezen om de laptop (met sleeve!) in een tas te stoppen. Een sleeve voegt namelijk niet zoveel gewicht toe aan een tas, en is ook niet zo groot. Dan kun je je accessoires in de tas zelf vervoeren.

Laptoptas: voor als het lichtgewicht kan

Een laptoptas is een nette manier om je laptop te vervoeren. Je vindt ze in allerlei uitstralingen: casual, zakelijk, of juist wild en jong. Een schoudertas beschermt je laptop tegen krassen en stof. Vaak is er ruimte genoeg om ook nog wat andere spulletjes mee te nemen.

Met een zakelijke laptoptas kom je keurig voor de dag. Het heeft helaas wel wat minder opbergruimte dan een rugtas. Bovendien is het minder geschikt voor mensen die veel moeten lopen of fietsen. Je kunt het gewicht namelijk niet verdelen over beide schouders. Voor de langere termijn is deze optie minder geschikt, omdat het nek- en schouderklachten kan opleveren. Daar wil je toch voorzichtig mee zijn.

Meer ruimte in je rugtas

Een rugtas is het alternatief voor als je veel ruimte zoekt. Een rugzak heeft immers meerdere compartimenten. Daardoor kun je ook je accessoires en overige spullen georganiseerd meenemen. Rugtassen worden steeds beter, waardoor allang niet meer al het gewicht op je schouders neerkomt.

Gewatteerde schouderbanden zorgen ervoor dat je geen pijn krijgt als je veel moet lopen of fietsen, en een zwaarder gewicht moet dragen. Een sleeve over je laptop en deze in je rugtas is ook een optie. Je kunt het gewicht over beide schouders verdelen. Heb je geen zakelijke afspraken, dan is dit een perfecte tas voor jou. Heb je wel zakelijke afspraken, dan kun je toch beter voor een nette laptoptas kiezen.