Kinderstad: Een steunpilaar voor werkende ouders

In het bruisende hart van regio Tilburg biedt Kinderstad niet een veilige haven voor kinderen en ondersteuning voor werkende ouders. Kinderstad staat bekend om zijn unieke, kindgerichte benadering. Samen halen we iedere dag het beste uit kinderen. Op de maatschappelijke kinderopvanglocaties en openbare basisscholen laat Kinderstad kinderen én medewerkers groeien tot de mooiste versie van zichzelf.

Over Kinderstad

Met veertien maatschappelijke kinderopvanglocaties in regio Tilburg en zestien openbare basisscholen biedt Kinderstad een doorlopende ontwikkellijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Bij ons ontdekken kinderen wat ze in hun mars hebben. Dat bereiken onze medewerkers door gebruik te maken van succesvolle en bewezen methodes. Door waardevolle samenwerkingen aan te gaan. Maar vóóral door het kind écht te zien.

Tips voor ouders

De eerste tip die we meegeven bij het kiezen van kinderopvang in regio Tilburg, is het bezoeken van een aantal kinderdagverblijven. De verschillen kunnen behoorlijk groot zijn. Ook onze eigen locaties verschillen van elkaar. Gebruik het internet om te oriënteren, maar beslis pas als je een aantal locaties hebt bekeken.

Als tweede tip geven we mee: vraag naar de samenstelling van de groepen. Hoeveel kinderen zitten er in een groep? En hoeveel begeleiders heeft een groep? Hoe ziet de dagindeling van een groep eruit? Zeker bij de kleinste kinderen is het belangrijk dat ze niet teveel prikkels krijgen. Als het ritme van een kinderopvanggroep hetzelfde is als thuis, scheelt dat veel extra drukte.

Hoe communiceert de kinderopvang met ouders? Als ouder wil je waarschijnlijk graag op de hoogte gehouden worden van je kind. Daarom is het van belang dat de medewerkers regelmatig de tijd nemen voor jouw vragen en het bespreken van de ontwikkeling van jouw kind met je bespreken.

En ten slotte niet onbelangrijk: kies voor een locatie op een gunstige plek. Het is ideaal als de opvang op jouw route van huis naar werk ligt. Dat scheelt je een hoop in de planning. Kinderstad heeft 14 kinderopvanglocaties en 16 openbare basisscholen in Tilburg en omgeving. Kom je een keer kijken voor een rondleiding?

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Shanna, nieuwe blogger op tipsvoorwerkendeouders.nl. Ik ben 28 jaar en ik heb 2 meiden van 4 en 7. Ik ben 6 maanden geleden weer begonnen te werken toen de jongste naar school mocht. Ik vind het heerlijk, maar ook een heel gepuzzel.