Curaçao met baby en kleine kinderen: 10 tips

Zon, zee, strand en een ontspannen sfeer. Curaçao is dé ideale tropische vakantiebestemming met je baby of kinderen. Je kids vermaken zich opperbest. Snorkelen, zandkastelen bouwen of… kletsen met de barvrouw, het kan allemaal. Oké, de vliegreis is even doorbijten met een baby of kinderen, maar dat is het waard. Tien tips voor een topvakantie op dit eiland!

1)    Huur een auto!

Elke dag bij je resort het strand bezoeken is natuurlijk heerlijk, maar Curaçao heeft nog zo veel meer te bieden. Het huren van een auto is hier niet zo duur. Je rijdt in zo’n 1,5 uur van de ene kant van het eiland naar de andere. Het grootste obstakel is Willemstad, daarna is het rijden óók vakantie. Spot leguanen langs de kant van de weg, lach om de staat van de weg en bewonder de bomen die prachtig over de weg groeien.

2)    Gun jezelf twee weken vakantie op Curaçao

Je kind heeft zo’n twee dagen nodig om aan het tijdsverschil te wennen. Met dat in je achterhoofd, is een week vakantie wel erg kort. Tel daarbij de lange vliegreis (zo’n tien uur heen en acht uur terug) bij op, en het wordt een vermoeiende onderneming. Als het kan: kies dan voor minimaal twee weken vakantie.

3)    Bewonder zeeschildpadden bij Playa Lagun

Als je die auto dan hebt, rijd meteen naar Playa Lagun! Een strand dat om veel redenen bijzonder is. De boten op het strand, de honden en kippen die hier rondstruinen én… de zeeschildpad die hier bijna dagelijks in de zee gespot wordt. Is hij er vandaag niet? Geen probleem. Het prachtige koraal en de bijzondere vissen houden je toch uren bezig. Heb je kleine kids? Ga dan om en om het water in.  Je kind vermaakt zich ondertussen vast opperbest met papa of mama op het strand.

4)    Piratebay: kletsen met de barvrouw

Bij veel stranden wordt een kleine entree gevraagd. Kinderen mogen vaak gratis ronddartelen op het strand. Eén van onze favoriete hang-outs: Piratebay, bij de baai Piscadera. De onderwaterwereld is hier niet erg bijzonder, maar zoonlief was dol op de bovenwaterwereld. Zodra we binnen kwamen wilde hij maar één ding: aan de bar zitten. Hij werd vertroeteld door de barvrouw en er was van alles te zien. Voordeel aan dit strand: veel schaduw en je kunt heerlijk eten op het strand, terwijl je kinderen wat rondscharrelen bij het water.

5)    Bluebay: Relaxen op het strand

Een strand boordevol voorzieningen is het luxe Bluebay. Daar betaal je ook voor, de entree is fors. Maar dan heb je een hagelwit strand, een puntzak frietjes voor de kleintjes en mooie snorkelplekjes. Plus alle voorzieningen zoals douches en toiletten, allemaal op en top verzorgd. Onbezorgd genieten dus.

6)    Boca Tabla: natuurgeweld!

Hier beukt de zee woest op de rotsen, wat hele bijzondere plaatjes oplevert. Onze zoon was nog wat te klein om onder de indruk te zijn van dat natuurgeweld, maar wij vonden het fantastisch. In dit futuristische maanlandschap vol rotsblokken en cactussen, is het wel heel warm. Bezoek deze spot dus bij voorkeur wat vroeger op de dag.

7)    Grote boot checken

Willemstad is een leuke stad om een dagje te bezoeken. Natuurlijk zijn er de ‘standaard’ hoogtepunten zoals de gekleurde huizen aan de kade. Maar sla ook de haven voor de cruiseschepen niet over. De gigantische schepen zijn hier te bewonderen, plus een hoop winkeltjes. Hoogtepunt voor zoonlief: de fontein. Het water springt om onverwachtse momenten omhoog, wat voor een flinke schaterbui zorgde.

8)    Kies voor een bungalow

Genoeg bungalowparken in Curaçao. Na een mislukt avontuur in een hotel met één kamer, is zo’n  vrijstaand huisje (geen boze buren) een verademing. Wij hadden naast twee slaapkamers zelfs twee badkamers tot ons beschikking, dus ’s avonds luid zingend douchen behoorde ineens tot de mogelijkheden.

9)    Hapje eten bij Vaersenbay

Hier vind je een heel leuk restaurant, waar je kind eindeloos kan rondrennen en trappen beklimmen. En het eten is heerlijk!

10)    Seeaquarium

Vooral leuk voor de iets grotere kinderen. Hier voer je haaien, spot je dolfijnen of bewonder je de zeeleeuwenshow. Zoonlief vond het vooral leuk om hier in het rond te rennen, en dat kan natuurlijk ook!

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Shanna, nieuwe blogger op tipsvoorwerkendeouders.nl. Ik ben 28 jaar en ik heb 2 meiden van 4 en 7. Ik ben 6 maanden geleden weer begonnen te werken toen de jongste naar school mocht. Ik vind het heerlijk, maar ook een heel gepuzzel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.