Dingen Om Te Doen: 10 Goedkope Activiteiten Om Kinderen Te Vermaken
Dingen Om Te Doen: 10 Goedkope Activiteiten Om Kinderen Te Vermaken

Dingen Om Te Doen: 10 Goedkope Activiteiten Om Kinderen Te Vermaken

Het hebben van een grote lijst met dingen die je met kinderen kunt doen tijdens de lockdown, is essentieel in de quarantaine toolbox van elk gezin.

Als je vorig jaar niet alle go-tos op de lijst met gemakkelijke kinderuitjes had uitgeput, dan heb je dat waarschijnlijk nu gedaan, aangezien we sinds begin januari in deze derde lockdown zitten. Dus het is moeilijker dan ooit om de kinderen bezig te houden voordat ze weer naar school gaan nadat de lockdown is afgesloten.

Thuisonderwijs, of het nu helemaal succesvol is of niet, is verplicht van maandag tot en met vrijdag, dus als het op het weekend aankomt, is het aannemelijk dat je je kinderen misschien wilt vermaken met iets luchtigs en leuks.

We hebben een lijst met originele dingen die je met kinderen kunt doen, van klassieke manieren om deeg te maken tot seizoensgebonden voor de komende feestdagen.

Dingen om te doen met kinderen

1. Laat je meeslepen in een aantal paasambachten

Pasen 2021 is bijna hier! Geloof het of niet, de tijd om eieren te versieren en paastakken te maken staat weer voor de deur. Dus of je nu een virtuele paasbrunch hebt of zelfgemaakte paasbroodjes en cadeautjes wilt maken, er zijn genoeg seizoensgebonden activiteiten om aan de slag te gaan.

De beste paasambachten voor kinderen zijn enkele van de gemakkelijkste en de meeste kunnen worden verwerkt in andere paasactiviteiten en -spellen, zodat hun inspanningen niet verloren gaan. We hebben alles wat je moet weten, van hoe je thuis een paaseierenjacht kunt houden tot de beste ideeën voor paastaarten en paasdesserts.

Leeftijden: de meeste van deze ideeën zijn geschikt voor alle leeftijden, met enige supervisie van een volwassene.

2. Volg een virtuele museumtour

Terwijl we nog steeds in lockdown zijn, zijn ook alle musea en galerieën gesloten. Maar als je voorheen je lokale musea ging verkennen, hoef je je ook nu geen zorgen te maken – er zijn genoeg online musea om te bezoeken. Alle spannende virtuele rondleidingen van kinderen op onze lijst zijn gratis toegankelijk en bieden rondleidingen door enkele van de beroemdste musea ter wereld.

Ze omvatten het Van Gogh Museum, Buckingham Palace, Edinburgh Castle en de Tower of London.

3. Maak je eigen puzzel

Mochten alle doorsnee puzzels op Bol.com al zijn uitverkocht, geen zorgen. Deze WikiHow-tutorial legt uit hoe je van een familiefoto, een foto van je favoriete huisdier, televisieshow of personages uit je favoriete boek een doe-het-zelf-puzzel maakt.

Het is een geweldige manier om de kinderen in lockdown te laten knutselen en de stapsgewijze handleiding maakt het een supereenvoudige activiteit.

Leeftijden: 5+ (onder toezicht van een volwassene)

3. Maak je eigen muziekvideo

TikTok explodeerde vorig jaar voor het eerst en nu is iedereen een ster met lipsynchronisatievideo’s die elke dag viraal gaan. Maar je hoeft niet lid te worden van TikTok om je eigen plezier te hebben met lipsynchronisatie, dansen en nabootsen.

Maak uw eigen muziekvideo en beleef plezier met het hele gezin, gewoon met behulp van een iPhone. Laat de kinderen de video ontwerpen, inclusief wat de verlichting zal zijn, welk lied er wordt gezongen, wat iedereen zal dragen en hoe de set eruit zal zien.

Gebruik vervolgens je iPhone, gestut op een oppervlak, om de video op te nemen.

4. Bouw een binnenfort met kussens

Met het huidige koude weer is een fietstocht of een wandeling in het park misschien niet iets voor jou. Blijf deze week binnen en bouw in plaats daarvan een fort van kussens en bankkussens. Het is zo simpel als het klinkt en laat de creativiteit van kinderen de vrije loop terwijl ze de woonkamer of hun slaapkamer in een kasteel indelen en zo hun eigen speeltuin creëren.

Leeftijden: 4+

4. Bouw samen een knikkerbaan

Heb je een grote zak knikkers? Creëer je eigen knikkerbaan met de kinderen tijdens de lockdown.

Het enige dat je hoeft te doen, is creatief worden met enkele toiletrollen en ander karton om een ​​hindernisbaan voor de knikkers te creëren. Kijk hoe lang en complex je het kunt maken, zonder de baan van het rollen van de bal te stoppen.

Leeftijden: 5+

5. Leer coderen

Elk kind dat graag op een tablet of laptop werkt, is misschien geïnteresseerd in het leren coderen. Hoewel het misschien een voor iets oudere kinderen is, kunnen zelfs jongere kinderen meedoen met enkele van de leuke activiteiten die Learning Resources heeft samengesteld.

Compleet met leuke personages om ze door het programma te helpen, het is een activiteit met weinig stress die de aandacht van de kleintjes bezighoudt – in ieder geval een paar uur!

Leeftijden: 7+

6. Maak een stop-motionvideo

Stop-motionvideo’s zijn zo leuk om te maken, zo gemakkelijk en heel leuk!

Deze video van Chloe Meyers is een geweldige plek om te beginnen. Zodra je alle basisprincipes onder de knie hebt, kan je je eigen stop-motionvideo’s maken met wat je maar wilt. Lego- en Playmobil-figuren werken heel goed, maar je kunt ze ook helemaal zelf maken met playdough.

Leeftijden: 8+

7. Maak je eigen stickers

Iedereen houdt van stickers! Met behulp van deze handige gids kun je handig aan de slag gaan en leren hoe je thuis je eigen stickers kunt maken met materialen. Het is een supergemakkelijke activiteit en kinderen zullen versteld staan ​​als ze van hun eigen tekeningen stickers maken om hun slaapkamer en spullen mee te bedekken.

Leeftijden: 4+

7. Wees creatief met toiletrollen

Er is niets klassiekers te doen op een regenachtige middag dan knutselen met toiletpapier. Of het nu gaat om een ​​nieuw spel van karton, een pennenhouder voor op kantoor, een nieuwe decoratie voor de keuken … er is zoveel mogelijk!

Het enige dat je nodig hebt om te beginnen, zijn een paar lege toiletrolkokers, wat verf en lijm.

Leeftijden: 3+

8. Bak iets lekkers in de keuken

Koken is een van de beste dingen om met kinderen te doen. Er zijn tal van eenvoudige recepten die u met uw kinderen kunt uitproberen. Als je je zorgen maakt dat ze dingen in en uit de oven krijgen, probeer dan een van onze no-bake cake-recepten, die in de koelkast gekoeld moeten worden. Als ze er echt van houden, waarom daag je ze dan niet uit om verschillende sandwichvullingen te bedenken voor een leuke afternoontea?

Als je ze graag wilt laten bakken, bekijk dan onze eenvoudige bakrecepten voor kinderen. Iedereen houdt van taarten en het zou heel leuk moeten zijn om uw kinderen aan te moedigen om u te helpen bij het maken van een van hun favorieten. Bekijk hier onze recepten voor koken met kinderen.

Leeftijd: zodra ze de tafel of het werkblad kunnen bereiken.

9. Doe mee aan een pannenkoekenwedstrijd

Pannenkoekendag 2021 is misschien voorlopig voorbij, maar dat betekent niet dat de pret moet stoppen! Haal kinderen terug naar de keuken en laat ze weer enthousiast koken met een wedstrijd om pannenkoeken om te draaien.

Het is minimale rommel met maximaal plezier. Kijk wie de meeste pannenkoeken kan omdraaien en geniet van de heerlijke pannenkoeken, Amerikaanse pannenkoeken of Schotse pannenkoeken voor lunch, diner of dessert. Wat je maar wilt!

Het is een spel dat goedkoop is om samen te trekken en geschikt voor kinderen van alle leeftijden, omdat je de pannenkoek altijd van een hete pan in een koude pan kunt verplaatsen voordat de kleintjes beginnen te flippen.

Ontdek ons ​​assortiment pannenkoekrecepten en toppings voor pannenkoeken op de website.

Leeftijden: 4+

10. Maak een lavalamp

Lavalampen zijn niet alleen kleurrijke accessoires voor je huis en een spannende knutselactiviteit voor kinderen, ze zijn ook een geweldige manier om ze te leren over chemische reactie en dichtheid. Dus leren hoe je een lavalamp kunt maken, is een geweldig wetenschappelijk experiment om ze te laten leren.

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Shanna, nieuwe blogger op tipsvoorwerkendeouders.nl. Ik ben 28 jaar en ik heb 2 meiden van 4 en 7. Ik ben 6 maanden geleden weer begonnen te werken toen de jongste naar school mocht. Ik vind het heerlijk, maar ook een heel gepuzzel.