Uitdeelzakje voor een kinderfeestje? Die maak je zo!
Uitdeelzakje voor een kinderfeestje? Die maak je zo!

Uitdeelzakje voor een kinderfeestje? Die maak je zo!

Oeps, dat kinderfeestje voor jouw zoon of dochter komt ineens wel heel dichtbij. Hoewel je er natuurlijk het allerbeste van wilt maken, heb je soms te weinig tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Wat ontzettend vaak wordt vergeten, is dat het bij kinderfeestjes gebruikelijk is om na het feestje nog een soort ‘goodiebag’ mee te geven aan kinderen. Zo’n zakje wordt ook wel een uitdeelzakje genoemd. Zo kunnen ze thuis nog even genieten van het feestje en mag de pret nog even doorgaan. Weet je nu niet zo goed hoe je zo’n zakje moet samenstellen? Geen zorgen, wij geven je de beste tips.

Wat gaat er in een uitdeelzakje?

Het fijne aan zo’n uitdeelzakje is dat je helemaal vrij bent om het zelf samen te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld knikkers in het uitdeelzakje doen of een knuffeltje. Een kleinigheidje om mee te spelen is voor iedere leeftijd leuk. Denk bijvoorbeeld aan kleine autootjes of jojo’s.

Wat we afraden is om een bedankkaartje in een uitdeelzakje te doen. Een bedankkaartje is leuk voor volwassenen, maar kinderen gooien het natuurlijk al snel weg. Je kunt wel een kaartje aan het zakje zelf hangen. Kies dan bijvoorbeeld voor een leuke foto met de tekst ‘Dankjewel dat je naar mijn feestje kwam’!

Welke snoepjes?

Wat is er nu leuker (en makkelijker) dan een zakje met snoepjes toevoegen aan zo’n uitdeelzakje? Sommige mensen kiezen ervoor om dit niet te doen, bijvoorbeeld omdat ze zich zorgen maken over suiker of gelatine in de snoepjes. In de winkel is het vaak een heel karwei om snoepjes te vinden die geen gelatine of kleurstof bevatten. Natuurlijk wil je graag rekening houden met dieetwensen, maar een kinderfeestje moet vaak tussendoor gepland worden. Wil je het jezelf makkelijk maken? Bestel dan snoep online. Zo kun je namelijk gemakkelijk bekijken welke ingrediënten de snoepjes bevatten en heb je geen last van al dat dringen in de supermarkt.

Snoep online kopen

Ben je op zoek naar een goede, betrouwbare online snoepwinkel met een uitgebreid assortiment? Hier vind je een fijne webshop die je helpt om het allerleukste uitdeelzakje te maken voor het kinderfeestje. Zo heeft iedereen nog iets om naar uit te kijken en kost het jou niet te veel tijd. You’re welcome!

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Shanna, nieuwe blogger op tipsvoorwerkendeouders.nl. Ik ben 28 jaar en ik heb 2 meiden van 4 en 7. Ik ben 6 maanden geleden weer begonnen te werken toen de jongste naar school mocht. Ik vind het heerlijk, maar ook een heel gepuzzel.