Trends inrichting babykamers: wit, hoogglans en grijs

Ben je op zoek naar een babykamer? En wil je weten wat de trends van dit moment zijn? En wat handige zaken zijn om op te letten als je een babykamer koopt? Het is wel duidelijk wat op dit moment de favoriete kleur voor de inrichting van babykamers, dat is namelijk wit, wit en nog eens wit.

Trends voor de inrichting van de babykamer: wit in alle gradaties

De trends voor de inrichting van de babykamer op dit moment is duidelijk wit. Of het nu echt wit is, hoogglans wit, whitewash of gebroken wit. Het wit zie je in alle gradaties terug. De voordelen voor de kleur wit voor je babykamer zijn duidelijk:

  • een witte babykamer kun je makkelijk combineren met alle accessoires
  • een witte babykamer is tijdloos
  • een witte babykamers past in een romantisch interieur
  • een witte babykamer past in een modern interieur
  • een witte babykamer is leuk voor jongens en voor meisjes
  • een witte babykamer is licht en ruimtelijk

Vaak zullen aankomende ouders in eerste instantie op de kleur letten. Daarna valt meteen het design op. Wil je een romantische babykamer? Wil je een moderne babykamer? Of liever iets neutraals? Dit is helemaal een kwestie van smaak. Als je meer dan één kind zou willen en je weet toevallig al wat het geslacht is van het kindje in je buik, dan is het goed om wel rekening te houden met het feit dat je de volgende keer wellicht een kindje van een ander geslacht krijgt. Een babykamer die wit is met een zeer romantisch design vind je misschien voor een meisje wel leuk, maar vind je dit voor een jongentje ook geslaagd? Gelukkig zijn er heel veel leuke babykamers in wit te koop die vrij neutraal zijn. Je kunt ze met accessoires leuk aankleden voor een jongen, een meisje of bijvoorbeeld met ecru, lichtgrijs, oranje of limegroen het neutraal houden omdat je nog niet weet van welk geslacht je baby is.

Babykamer hoogglans

Vrij nieuw is de trend van babykamers in hoogglans wit. Deze trend past in de ruimtelijke trend van woninginrichting in het algemeen. Strakke design meubelen met een kwalitatief hoogwaardige afwerking. Ook deze babykamers zijn makkelijk te combineren met allerlei kleuren. Mooi hierbij staat een aankleding met verschillende nuances grijs. Of een aankleding met zwart en wit gecombineerd, zoals je op dit moment ook veel in de woonkamers ziet.

Durf je het wel iets gewaagder dan kun je nog kiezen voor een babykamer in grijs. Een grijze babykamer kun je ook prima voor zowel een meisje als voor een jongen gebruiken. Door een aankleding in wit of lichtgrijs, krijgen deze babykamers iets stoers en stijlvols over zich.

Wat zijn andere aandachtspunten voor de babykamer?

Allereerst moet je natuurlijk bepalen hoeveel ruimte je hebt? Wil je een complete babykamer met een ledikantje, commode en linnenkast? Let dan vooral ook op de maat van de linnenkast. Past het allemaal goed in de babykamer? De meeste ouders kiezen voor een commode met grote lades. Deze zijn veel handiger in gebruik dan kastdeurtjes. Wil je dat je baby recht voor je ligt tijdens het verschonen? Zorg er dan voor dat er een uitklapstuk zit aan de achterzijde van de commode. Het gevolg hiervan is wel dat de commode niet tegen de wand van de muur aan staat. Bij de commodes met deze mogelijkheid kun je er meestal ook zelf voor kiezen om dit niet te gebruiken. Soms maakt de babykamer onderdeel uit van een systeem waarbij aansluitend op het design van de babykamer ook een peuterbed los gekocht kan worden. Soms wordt het babybedje omgebouwd tot peuterbed. Maar deze mogelijkheid zie je maar weinig en is ook niet altijd even fraai.

Het is handig om de babykamer op tijd klaar te hebben. Ten eerste weet je nooit precies wanneer de baby geboren wordt en ten tweede weet je ook niet hoe je jezelf voelt aan het einde van je zwangerschap. De meeste zwangere vrouwen voelen zich het beste in het tweede trimester van hun zwangerschap. Omdat de meeste babykamer een levertijd kennen die behoorlijk kan oplopen, is het handig om op tijd te beginnen met oriënteren en de babykamer op tijd te bestellen. Om je een beetje te kunnen oriënteren en wat inspiratie op te doen hebben we hieronder een aantal links geplaatst naar webwinkels die babykamers verkopen.

Bij Babypark hebben ze op dit moment de grootste en meest complete collectie babykamers. Bovendien geven ze hier staffelkorting die ook online geldt, je kunt dus rustig rondkijken, er thuis nog eens over praten en later online je bestelling plaatsen.

Bysunder heeft op dit moment maar liefst 26 complete babykamers. En omdat je hier alleen online kunt bestellen en ze er dus geen winkel op na hoeven te houden (met winkelpersoneel etc), kun je dezelfde babykamer hier vaak goedkoper vinden dan elders. Babykamers worden ook nog eens altijd gratis verzonden, terwijl je elders vaak leverkosten hebt. Het kan dus lonen om hier eens rond te kijken.

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Shanna, nieuwe blogger op tipsvoorwerkendeouders.nl. Ik ben 28 jaar en ik heb 2 meiden van 4 en 7. Ik ben 6 maanden geleden weer begonnen te werken toen de jongste naar school mocht. Ik vind het heerlijk, maar ook een heel gepuzzel.