Vier tips voor het inrichten van een babykamer

Een spannende tijd breekt aan: er is een baby op komst. Naast veel blijdschap kan dit ook een hoop stress met zich meebrengen. Want wat moet je allemaal regelen en wat heb je nodig als de baby er straks is? Een belangrijk aspect is de inrichting van de babykamer. Het inrichten van een babykamer kost veel tijd. Je moet goed bedenken wat je mooi vindt, maar daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de praktische kant. Wij geven je vier tips voor het inrichten van een babykamer. Benieuwd? Lees ze hieronder.

Vloer

De vloer is een belangrijk onderdeel van de babykamer. Het meest praktisch is een vloer van laminaat of een gietvloer. Deze materialen kun je namelijk makkelijk schoonmaken. Vlekken kun je verwijderen met een natte doek of dweil. Met de stofzuiger zorg je ervoor dat er geen vuil op de vloer ligt. Een vloerbedekking is een stuk minder praktisch, omdat deze minder goed schoon te houden is.

Muren

Voordat je de kamer in kunt richten met meubels, is het handig om te bedenken welke kleur jij de muren geeft. Je kunt voor een neutrale kleur kiezen, zoals bruin of geel, die past bij zowel jongens als meisjes. Wanneer je weet welk geslacht je baby heeft, kun je de keuze maken om de kleur daarop af te stemmen. Voor jongens zie je bijvoorbeeld veel groene of blauwe kleuren terugkomen. Voor meisjes is dit vaak roze of paars.

Meubels

De meubels zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van de babykamer. Een bed, commode en kledingkast kunnen zeker niet ontbreken. Kies voor een bed met een lekker matras, zodat jouw baby een fijne plek heeft om te slapen. Een baby groeit natuurlijk snel en heeft daarom veel kleertjes nodig. Deze kun je allemaal kwijt in de kledingkast. Een commode zorgt ervoor dat jij je baby makkelijk kunt verschonen.

Aankleding

Als laatste moet je denken aan de aankleding van de kamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gordijnen. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Bedenk bij het uitkiezen van de gordijnen goed welke functie ze moeten hebben. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar zonwerende gordijnen? Of moeten de gordijnen de hele kamer donker kunnen maken? Wanneer jij weet welke functie de gordijnen moeten hebben, kun je kiezen uit verschillende kleuren en prints om een leuke sfeer te creëren.

Bestel jouw meubels gemakkelijk online

Ben je op zoek naar meubels voor jouw babykamer? Neem eens een kijkje op kinderkamerwebwinkel.nl. Op deze webshop heb je de mogelijkheid om meubels los van elkaar te kopen, maar je kunt ook gaan voor een 3-delig pakket. Je ontvangt dan een bed, commode en kledingkast in dezelfde stijl. Dit scheelt jou een hoop tijd met zoeken.