Toe aan een carrièreswitch? Volg een opleiding tot mediamaker

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en wil je je carrière een andere richting geven? Misschien heb je het idee om vanuit huis te gaan werken en ben je verschillende opties aan het overwegen. De ontwikkeling van multimediamarketing, zoals sociale media, is nog steeds volop in ontwikkeling. Heb je daar belangstelling voor, dan zijn er verschillende opleidingen die je helpen een stap in de nieuwe richting te zetten.

Een creatieve baan met veel mogelijkheden

Je creativiteit kun je op verschillende manier uiten. Het ontwerpen van folders of advertenties is daar een voorbeeld van. Het geheim zit in de uitwerking van de details en de professionele uitstraling die je eraan meegeeft. Wil je je vaardigheden naar een hoger niveau tillen en je diensten als grafisch ontwerper ook werkelijk gaan aanbieden? Dan is een dtp opleiding een goed uitgangspunt.

Je leert tijdens deze opleiding de geheimen van programma’s als Photoshop & Illustrator en InDesign kennen. Zo worden de grafische ontwerpen die je op de computer maakt technisch en stilistisch nog beter. Na het afronden van de driejarige opleiding kun je aan het werk voor een drukkerij, een multimediabedrijf of een reclamebureau.

Ga op pad en leg de wereld met je camera vast

Is het werken achter een computer niet wat je zoekt, maar wil je liever op pad om content te maken, bijvoorbeeld voor een livestream? In dat geval is een opleiding cameraman iets voor jou. Als filmmaker moet je alle technieken van het vak goed beheersen, zodat je videocontent van goede kwaliteit maakt. Natuurlijk wordt hier ook veel creativiteit van je gevraagd.

Je leert hoe je het juiste beeldmateriaal maakt, maar je krijgt ook les in het editten en bewerken van zowel het beeld als het geluid. Ook als je niet op zoek bent naar mogelijkheden voor het maken van filmmateriaal voor je eigen sociale media, biedt de opleiding tot cameraman een hoop perspectief. Denk bijvoorbeeld aan filmen voor een omroep, een socialmediabedrijf of een productiebedrijf.

Investeer in je opleiding voor creatief werk

Een vakopleiding volg je over het algemeen overdag, waarbij je dagelijks in de schoolbanken zit. Deze tijdsinvestering betaalt zich uiteindelijk terug in de vorm van het vooruitzicht op een baan waarin je al je creativiteit kwijt kunt. Ga je de uitdaging van een carrièreswitch aan dan zul je bovendien met nieuwe energie weer aan de slag gaan.

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Shanna, nieuwe blogger op tipsvoorwerkendeouders.nl. Ik ben 28 jaar en ik heb 2 meiden van 4 en 7. Ik ben 6 maanden geleden weer begonnen te werken toen de jongste naar school mocht. Ik vind het heerlijk, maar ook een heel gepuzzel.