3 tips om ervoor te zorgen dat je nooit meer je sleutels kwijtraakt

Als we ergens een enorm hekel aan hebben, is het moeten zoeken naar onze sleutelbos in de ochtend als we een ontzettende haast hebben. Het is 10 voor 9, het is 20 minuten rijden naar werk en je hebt om 9 uur stipt een belangrijke vergadering waar je niet te laat voor mocht zijn. Shit! Dit overkomt ons vaker dan dat we zouden willen. En 9 van de 10 keer liggen de sleutels op de meest rare plekken, zoals tussen de kussens van de bank, in de vriezer of in de bosjes van de voortuin. In deze blog hebben we 5 tips voor je om van deze nare gewoonte af te komen, zodat je niet een slotenmaker in Eindhoven op moet bellen om het slot van je huis voor de zoveelste keer open te breken!

Maak gebruik van een sleutelrekje

De reden dat een sleutelrekje is bedacht is om zulke situaties zoals hierboven genoemd te voorkomen. Je zult dus je sleutels niet meer kwijtraken als je jezelf aanwent om de sleutels aan het rekje te hangen. Door het sleutelrekje naast de deur op te hangen, kun je gelijk bij binnenkomst je sleutels ophangen en ze niet per ongeluk weer ergens laten slingeren zonder erbij stil te staan. Het zal misschien even duren voordat je deze gewoonte aanleert, maar het zal je leven een stuk makkelijker maken in de ochtend!

Schaf een fluitende sleutelvinder aan

Op internet kun je van die leuke sleutelhangers voor jouw sleutelbos kopen om je een handje te helpen met het zoeken van je verloren sleutels. Wanneer je je sleutels weer eens kwijt bent omdat je vergeten bent je sleutels aan het sleutelrekje op te hangen, gaat dit apparaatje een geluid maken wanneer jij begint te fluiten. Door het geluid van het apparaatje te volgen, heb je in no time je sleutelbos weer gevonden.

Maak gebruik van AirTags van Apple

Ben je niet zo goed in fluiten of werkte de fluitende sleutelvinder niet voor je? Apple heeft niet zo lang geleden de zogenaamde ‘AirTags’ op de markt gebracht om verloren spullen, zoals sleutelbossen, terug te vinden. Deze AirTags zijn verbonden aan jouw telefoon, waardoor jij heel nauwkeurig de locatie van jouw sleutels met je telefoon kunt zien. Voor een prikkie (35 euro, maar dat is redelijk goedkoop voor Appleproducten) kun je zo’n AirTag kopen en met een speciale sleutelhanger aan je sleutelbos hangen!

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Shanna, nieuwe blogger op tipsvoorwerkendeouders.nl. Ik ben 28 jaar en ik heb 2 meiden van 4 en 7. Ik ben 6 maanden geleden weer begonnen te werken toen de jongste naar school mocht. Ik vind het heerlijk, maar ook een heel gepuzzel.