Je huwelijk spannend houden na kinderen? Zo doe je dat!

Toen jullie net samen waren vlogen de vonken er waarschijnlijk vanaf. De romantiek was overal en jullie leefden op een roze wolk. Helaas blijft voor de meeste koppels deze fase niet eeuwen duren. Na een tijdje komt er een sleur. Meestal wanneer er kinderen bij komen kijken, verliezen partners elkaar een beetje uit het oog. Niks om je zorgen over te maken. Sterker nog, het gebeurt in elke relatie en hoort er ook wel een beetje bij. Toch kan het wel erg vervelend zijn. Willen jullie je huwelijk spannend houden en uit de sleur komen? Lees dan vooral even verder voor de beste tips!

Blijf elkaar verrassen

In het begin deed je er waarschijnlijk alles aan om je partner voor je te winnen en te houden. Na een tijdje voelt het echter vertrouwd en zal je geneigd zijn om minder moeite te doen voor elkaar. Dit is zonde, want zo ontstaat een sleur in de relatie. Om de relatie spannend te houden is het dan ook van belang dat je elkaar blijft verrassen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door eens spontaan rozen bestellen en te laten bezorgen. Je partner zal zich hierdoor gewaardeerd en geliefd voelen en dit zal zeker een goed effect op jullie relatie hebben. Uiteindelijk zijn het de kleine dingen die het doen.

Maak tijd voor elkaar vrij

Zodra er kinderen bij komen kijken, verliezen partners elkaar vaak uit het oog. Dit komt omdat er ineens voor anderen gezorgd moet worden en kinderen hebben nou eenmaal veel aandacht nodig. Het is dan belangrijk om er goed op te letten dat je ook na de komst van kinderen tijd voor elkaar vrij blijft maken. Spreek bijvoorbeeld af om eens per maand de kinderen uit logeren te sturen en samen een date-avond te houden. Zo kunnen jullie zonder afleiding echt tijd voor elkaar nemen.

Blijf waardering uiten

Tot slot is het ook belangrijk om waardering naar elkaar te blijven uiten. Na een tijdje loop je namelijk het risico om elkaar als vanzelfsprekend te gaan zien en dit is uiteraard niet goed voor jullie relatie. Let dus op de attente dingen die je partner voor je doet en benoem regelmatig dat je dit erg waardeert. Dit maakt het meteen leuker voor je partner om dergelijke lieve dingen ook te blijven doen. Win-win situatie!